kártyás játékok, kártya játékok, kártya játékok online, kártya játékok ingyen, kártya játék leírások, kártya játékleírások
Játékkártyák | Tanulókártyák | Budapesti séták

Budapesti séták

A régi Budapest városképeit megtalájuk a XIX. század második felének tarokk kártyáin, de ezek a termékek a századfordulóra eltűntek a hazai kártyagyártók választékából. Az acélmetszetű és kőnyomatos tarokk kártyák reprodukcióit megnézhetjük a Tarokk albumban.


Budapest 1940 

A kvartett játékok divata az 1930-as években köszöntött Közép-Európára. Kis Magyar Kártyamúzeumunk egyik szegletében Budapest-képes játékkártyák sorakoznak, közöttük három kvartett a korabeli főváros jellegzetes fényképeivel.


Budapest 1965

A lapok itt is négyesével csoportosíthatók - a játékban gyűjthetők. Középületek, pályaudvarok, múzeumok, fürdők sorakoznak a lapokon. Az első játék gyártási éve 1940 (Rákosi Kiadó-Pallas), a másodiké 1965 (Játékkártyagyár), a harmadik 1984-ben készült az Offset és Játékkártya Nyomdában. Különösen érdekes lehet az időutazás azoknak, akik az életben személyesen is látták/láthatják a negyed századonként végbement változásokat.


Budapest 1984


Ajánlja a cikket ismerősének | Nyomtatható verzió | Cikk tetejére

Add a Facebook-hoz
Bridzsezzünk 2017! | részletek

2017: Új esztendő, új versenyek, új remények a bridzsasztalnál!
Tarokkozzunk 2017! | részletek

2017: Új esztendő, új versenyek, új remények az tarokkasztalnál!
Ultizzunk 2017! | részletek

2017: Új esztendő, új versenyek, új remények az ultiasztalnál!
Römiparti | részletek

A nemzetközi játékok között talán a legnépszerűbb a römi. Tucatnyi változatának leírását megtaláljuk minden kártyajátékos oldalon. Magyarországon többnyire a 14 lapos römit játsszák. A közelmúltban indított rummy-party.com online játéklehetőséget kínál több játékváltozatban
Ismét pagat.com | részletek

John McLeod Budapesten. Horváth Ferenc és Jánoska Antal riportja a Kártya Magazinban. John McLeod neve régóta ismert kártyás körökben. Az 57 éves londoni férfiú publikációi bekerültek az általa szerkesztett pagat.com internetes gyűjteménybe. A közelmúltban Michael Dummett-tel írott, két kötetes A Hístory of Games Played with the Tarot Pack a kártyakönyvtárak gyöngyszeme lett. John McLeod és barátai 2007-ben Budapesten és Szegeden jártak. Az esték természetesen tarokkozással teltek. Johnnal a játék szünetében – mondhatni két osztás között – beszélgettünk.
Kapcsolat
A weboldallal kapcsolatos
kérdésekben a levelezési cím:

1064 Budapest, Izabella u. 69.
Telefon: 06 1 332 3261
E-mail: civertan@civertan.hu

Az oldalon szereplő információk, képek
és publikációk szerzői jogvédelem alatt állnak.
Minimum felbontás: 1024 x 768
Grafika és kivitelezés: Civertan Grafikai Stúdió