kártyás játékok, kártya játékok, kártya játékok online, kártya játékok ingyen, kártya játék leírások, kártya játékleírások

50 éve történt: Magyarország-Brazília 3:1

Zajlanak az labdarúgó Európa-bajnokság mérkőzései. Míg az új generációk öngóllal elért döntetlent és négy gólos vereséget ünnepelnek önkívületben, a szerkesztők gyermekkoruk emlékeit idézik fel fél évszázad elteltével.
1966 július 15-én Liverpoolban találkozott Magyarország labdarúgó válogatottja a sérült Pelé nélkül, de Gilmar kapussal, Tostaoval, Garrinchával és Jairzinhoval felálló brazilokkal. Két nappal korábban kikaptunk Portugáliától, de ez a csapás inkább a brazílok elleni sikerre ösztönözte Albert Flóriánékat. Fekete-fehér Tavasz tévén néztük a meccset és a méltatlanul elfelejtett Bene Ferenc szépségdíjas góljánál (3. perc) pattantunk fel először a fotelekből. Tostao 10 perc múlva egyenlített. Aztán jött Farkas Jancsi (65. perc) és Mészöly Kálmán (75. perc), így lett 3:1.

bene, farkas, mészöly
Bene - Farkas - Mészöly

A brazilok elleni mérkőzésről mindent megtudhatunk itt >>

Mi lett volna az eredmény, ha Pelé is játszik, nincs jelentősége. Kapcsolódva a jubileumhoz, szívesen megmutatnánk a magyar labdarúgó válogatott játékosait játékkártyákon. De mivel ilyen soha sem készült (az Aranycsapatról sem!), így - ellentmondva a cikk címének - a legendás 10-es, Edson Arantes do Nascimento - ismertebb nevén PELÉ játékkártyája kerülhetett képtárunkba.

Pelé játékkártya díszdobozban. Copag kiadás:

pelé

pelé

pelé


Ajánlja a cikket ismerősének | Nyomtatható verzió | Cikk tetejére

Add a Facebook-hoz
Ultizzunk 2018! | részletek

2018: Új esztendő, új versenyek, új remények az ultiasztalnál!
Tarokkozzunk 2018! | részletek

2018: Új esztendő, új versenyek, új remények az tarokkasztalnál!
Bridzsezzünk 2018! | részletek

2018: Új esztendő, új versenyek, új remények a bridzsasztalnál!
Ulti Liga, végeredemény | részletek

Véget ért a nemes versengés! A Szerencsejáték Ulti liga 2017 végeredménye és díjai.
Römiparti | részletek

A nemzetközi játékok között talán a legnépszerűbb a römi. Tucatnyi változatának leírását megtaláljuk minden kártyajátékos oldalon. Magyarországon többnyire a 14 lapos römit játsszák. A közelmúltban indított rummy-party.com online játéklehetőséget kínál több játékváltozatban
Ismét pagat.com | részletek

John McLeod Budapesten. Horváth Ferenc és Jánoska Antal riportja a Kártya Magazinban. John McLeod neve régóta ismert kártyás körökben. Az 57 éves londoni férfiú publikációi bekerültek az általa szerkesztett pagat.com internetes gyűjteménybe. A közelmúltban Michael Dummett-tel írott, két kötetes A Hístory of Games Played with the Tarot Pack a kártyakönyvtárak gyöngyszeme lett. John McLeod és barátai 2007-ben Budapesten és Szegeden jártak. Az esték természetesen tarokkozással teltek. Johnnal a játék szünetében – mondhatni két osztás között – beszélgettünk.
Kapcsolat
A weboldallal kapcsolatos
kérdésekben a levelezési cím:

1064 Budapest, Izabella u. 69.
Telefon: 06 1 332 3261
E-mail: civertan@civertan.hu

Az oldalon szereplő információk, képek
és publikációk szerzői jogvédelem alatt állnak.
Minimum felbontás: 1024 x 768
Grafika és kivitelezés: Civertan Grafikai Stúdió