kártyás játékok, kártya játékok, kártya játékok online, kártya játékok ingyen, kártya játék leírások, kártya játékleírások
Kártyakult | Mozi | Riportok

A gyűjtemények sorsa

Március végén különleges kiállítás nyílik az Altenburgi Kastély- és Kártyamúzeumban. A berlini Balan házaspár játékkártya gyűjtemény tárlatának aktualitása, hogy a közel 2000 darabból álló kollekciót megvásárolta a Kártyamúzeum.

Az altenburgi televízió riportja. - LINK

Bánatosan figyeljük a közelmúlt eseményeit, s azt látjuk, hogy öregszik a gyűjtő társadalom. Az újabb korosztályokat nem érinti meg a régi tárgyak világa és szépsége. A gyűjtőtalálkozókon - legyen az filatélia, numizmatika, képes levelezőlap vagy esetünkben játékkártya - alig találunk fiatalokat. Kis gúnnyal kijelenthetnénk: 50 év alattiaknak tilos a bemenet!

A nagy gyűjtemények sorsa egyre bizonytalanabb. Szerencsés esetben az évtizedek alatt nem kis megszállottsággal és gondossággal felépített magángyűjteményeket múzeumi intézmények vásárolják meg - mint az említett Balan gyűjteményt. Más kollekciók az örökösök közreműködésével esnek szét, árveréseken értékesítik jelentős bevételt remélve. (Sylvia Mann, Klaus Reisinger és mások)


Ajánlja a cikket ismerősének | Nyomtatható verzió | Cikk tetejére

Add a Facebook-hoz
Ultizzunk 2018! | részletek

2018: Új esztendő, új versenyek, új remények az ultiasztalnál!
Tarokkozzunk 2018! | részletek

2018: Új esztendő, új versenyek, új remények az tarokkasztalnál!
Bridzsezzünk 2018! | részletek

2018: Új esztendő, új versenyek, új remények a bridzsasztalnál!
Ulti Liga, végeredemény | részletek

Véget ért a nemes versengés! A Szerencsejáték Ulti liga 2017 végeredménye és díjai.
Römiparti | részletek

A nemzetközi játékok között talán a legnépszerűbb a römi. Tucatnyi változatának leírását megtaláljuk minden kártyajátékos oldalon. Magyarországon többnyire a 14 lapos römit játsszák. A közelmúltban indított rummy-party.com online játéklehetőséget kínál több játékváltozatban
Ismét pagat.com | részletek

John McLeod Budapesten. Horváth Ferenc és Jánoska Antal riportja a Kártya Magazinban. John McLeod neve régóta ismert kártyás körökben. Az 57 éves londoni férfiú publikációi bekerültek az általa szerkesztett pagat.com internetes gyűjteménybe. A közelmúltban Michael Dummett-tel írott, két kötetes A Hístory of Games Played with the Tarot Pack a kártyakönyvtárak gyöngyszeme lett. John McLeod és barátai 2007-ben Budapesten és Szegeden jártak. Az esték természetesen tarokkozással teltek. Johnnal a játék szünetében – mondhatni két osztás között – beszélgettünk.
Kapcsolat
A weboldallal kapcsolatos
kérdésekben a levelezési cím:

1064 Budapest, Izabella u. 69.
Telefon: 06 1 332 3261
E-mail: civertan@civertan.hu

Az oldalon szereplő információk, képek
és publikációk szerzői jogvédelem alatt állnak.
Minimum felbontás: 1024 x 768
Grafika és kivitelezés: Civertan Grafikai Stúdió