kártyás játékok, kártya játékok, kártya játékok online, kártya játékok ingyen, kártya játék leírások, kártya játékleírások
Kártyajátékok | Hírek, cikkek | A pókerről

A pókerről

A póker hallatán többször eszünkbe jutott már, hogy próbára kellene tennünk magunkat egy-egy játékban. Napjainkban a póker több fajtáját játszák rendszeresen százezrek világszerte, nézzünk meg néhányat közelebbről, mindegyiknek van egy  kis sajátos érdekessége, amitől egyesek leginkább sajátjuknak érezhetik az adott játéktípust.

A 5 Card Draw talán a legrégebbi, mindenki által ismert játék. Ha máshol nem is, a vadnyugaton játszódó filmekben, már mind láttunk marcona küllemű urakat, ötlapos pókert játszani. A szabályok alapvetően egyszerűek. Mindenki öt lapot kap, ebben a játékmódban nincsenek közös lapok, minden játékos a kezében lévő lapokból gazdálkodik. Miután mindenki megkapta az öt kezdő lapot, jön az első licitkör. A licitkör végeztével, minden játékos meghatározza, hogy a kezében lévő lapok közül, mennyit szeretne cserélni, majd a pakliból új lapokat húz. Amint minden játékosnál, ismét öt lap van, jöhet a második licitkör. Ha még továbbra is egynél több játékos marad játékban, jöhet a showdown, ahol a legjobb lap nyer.

A Texas Holdem napjaink egyik legnépszerűbb pókerjátéka. Itt az osztó körönként egy-egy, azaz összesen két zárt lapot oszt. Ezek után következik a Pre-flop, avagy az első licitkör. Ha véget ért a licitálás, a tét a potba kerül. Itt kerül sor a flop-ra, az osztó három közös lapot tesz az asztalra, melyet minden játékos felhasználhat, megkezdődik a második licitkör. Következhet a turn, az osztó egy negyedik lapot helyez az asztalra, és újabb licitkör indul. Az utolsó szakasz a river, az asztalra kerül az ötödik közös lap is. Immáron mindenkinek hét lapja van, melyből ötöt kell felhasználni.

Az Omaha póker szintén nagy népszerűségnek örvend. Menete szinte teljesen megegyezik a Texas Hold'Em pókerével, a különbség csupán annyi, hogy a játékos négy lapot kap a kezébe, míg az asztalra ugyan úgy öt lap kerül. A játékosnak a kör végén az asztalon lévő öt, és a kezében lévő négy lap közül, a legjobb öt lap által adott kombinációt kell megjátszania.


Ajánlja a cikket ismerősének | Nyomtatható verzió | Cikk tetejére

Add a Facebook-hoz
Ultizzunk 2018! | részletek

2018: Új esztendő, új versenyek, új remények az ultiasztalnál!
Tarokkozzunk 2018! | részletek

2018: Új esztendő, új versenyek, új remények az tarokkasztalnál!
Bridzsezzünk 2018! | részletek

2018: Új esztendő, új versenyek, új remények a bridzsasztalnál!
Ulti Liga, végeredemény | részletek

Véget ért a nemes versengés! A Szerencsejáték Ulti liga 2017 végeredménye és díjai.
Römiparti | részletek

A nemzetközi játékok között talán a legnépszerűbb a römi. Tucatnyi változatának leírását megtaláljuk minden kártyajátékos oldalon. Magyarországon többnyire a 14 lapos römit játsszák. A közelmúltban indított rummy-party.com online játéklehetőséget kínál több játékváltozatban
Ismét pagat.com | részletek

John McLeod Budapesten. Horváth Ferenc és Jánoska Antal riportja a Kártya Magazinban. John McLeod neve régóta ismert kártyás körökben. Az 57 éves londoni férfiú publikációi bekerültek az általa szerkesztett pagat.com internetes gyűjteménybe. A közelmúltban Michael Dummett-tel írott, két kötetes A Hístory of Games Played with the Tarot Pack a kártyakönyvtárak gyöngyszeme lett. John McLeod és barátai 2007-ben Budapesten és Szegeden jártak. Az esték természetesen tarokkozással teltek. Johnnal a játék szünetében – mondhatni két osztás között – beszélgettünk.
Kapcsolat
A weboldallal kapcsolatos
kérdésekben a levelezési cím:

1064 Budapest, Izabella u. 69.
Telefon: 06 1 332 3261
E-mail: civertan@civertan.hu

Az oldalon szereplő információk, képek
és publikációk szerzői jogvédelem alatt állnak.
Minimum felbontás: 1024 x 768
Grafika és kivitelezés: Civertan Grafikai Stúdió