kártyás játékok, kártya játékok, kártya játékok online, kártya játékok ingyen, kártya játék leírások, kártya játékleírások

Angliából jelentjük

Kártyás ember kártyás szemmel jár-kel a világban. Keresi a meglátogatott vidék játékszereit, az ország kártyakultúráját. Másfél évtized elmúltával pedig Angliába visszatérve lehetőség nyílik a változások megfigyelésére is.

Örömmel jelentjük, hogy minden emléktárgyat árusító helyen vásárolhatunk játékkártyát. Néhánynak csak a reverzén látható kép emlékeztet a felkeresett városra - Londonban például a Themze, a Parlament, a Trafalgar fényképe és a londoni metrójáratok térképe volt a zsákmány. Londonban, Stonehenge világhírű köveinél, Bath-ban, Man-szigeten és Skóciában olyan souvenir kártyát is lehet vásárolni, melyek minden lapján a látott nevezetességek fényképei lapozhatók végig.


Metrótérkép

A kényelmes, otthon ülő kártyás pedig a Heritage Kiadónál rendelheti meg az angol történelem, irodalom, idegenforgalom és művészetek játékkártyáit: heritageplayingcards.com

A Magyarországra néhány éve betört póker-láz nyomai ráköszönnek a turistára, bár az angol család és klubtag ma is whistet és cribbage-t, ritkábban az all fours, piké és brag helyi változatait játssza. A nagy számú bevándorló - lengyelek, afrikaiak és ázsiaiak - magukkal hozták hazájuk játékait és gyakorolják lelkesen kis közösségeikben. Az egyetlen könyvérdekesség, melyre rábukkantunk a világ legjobb 250 kártyajátékát ígéri az olvasónak.


Kártyajáték gyűjtemény

(Magyar játék nem fért el a kiadványban. Mentségére szolgál a szerkesztőknek, hogy nem hallottak a tarokkjátékokról, az ultiról, alsósról és ferbliről sem. Akkor meg mire való a könyv címe?) Ezek után az sem meglepő, hogy az 500 oldalas könyv fele a póker változataival és mítoszával foglalkozik.

Web-lapok az angol kártyákról

The Worshipful Company of Makers of Playing Cards - LINK
Régi angol kártyák gyűjteménye Paul Bostocktól - LINK
Yasha Beresiner régiségboltja - Inercol - LINK
Roderick Sommerville ajánkata 2500 kártyával - LINK
London Bridge Center - LINK


Ajánlja a cikket ismerősének | Nyomtatható verzió | Cikk tetejére

Add a Facebook-hoz
Ultizzunk 2018! | részletek

2018: Új esztendő, új versenyek, új remények az ultiasztalnál!
Tarokkozzunk 2018! | részletek

2018: Új esztendő, új versenyek, új remények az tarokkasztalnál!
Bridzsezzünk 2018! | részletek

2018: Új esztendő, új versenyek, új remények a bridzsasztalnál!
Ulti Liga, végeredemény | részletek

Véget ért a nemes versengés! A Szerencsejáték Ulti liga 2017 végeredménye és díjai.
Römiparti | részletek

A nemzetközi játékok között talán a legnépszerűbb a römi. Tucatnyi változatának leírását megtaláljuk minden kártyajátékos oldalon. Magyarországon többnyire a 14 lapos römit játsszák. A közelmúltban indított rummy-party.com online játéklehetőséget kínál több játékváltozatban
Ismét pagat.com | részletek

John McLeod Budapesten. Horváth Ferenc és Jánoska Antal riportja a Kártya Magazinban. John McLeod neve régóta ismert kártyás körökben. Az 57 éves londoni férfiú publikációi bekerültek az általa szerkesztett pagat.com internetes gyűjteménybe. A közelmúltban Michael Dummett-tel írott, két kötetes A Hístory of Games Played with the Tarot Pack a kártyakönyvtárak gyöngyszeme lett. John McLeod és barátai 2007-ben Budapesten és Szegeden jártak. Az esték természetesen tarokkozással teltek. Johnnal a játék szünetében – mondhatni két osztás között – beszélgettünk.
Kapcsolat
A weboldallal kapcsolatos
kérdésekben a levelezési cím:

1064 Budapest, Izabella u. 69.
Telefon: 06 1 332 3261
E-mail: civertan@civertan.hu

Az oldalon szereplő információk, képek
és publikációk szerzői jogvédelem alatt állnak.
Minimum felbontás: 1024 x 768
Grafika és kivitelezés: Civertan Grafikai Stúdió