kártyás játékok, kártya játékok, kártya játékok online, kártya játékok ingyen, kártya játék leírások, kártya játékleírások

Angliai várak és kastélyok

A souvenir kártyák ma már külön műfajt alkotnak - nem utolsó sorban biztos üzleti sikert - a kártyagyártásban. Városok, régiók, múzeumok, képtárak kedvelt emléktárgya a játékkártya, mely képi tartalmának élvezetén túl társasjátékra is alkalmas. Valamikor a világjárók diaképeken mutatták meg az itthon maradottaknak barangolásaik helyszíneit. Ma elég egy csomag játékkártyát elővenni a fiókból és ezen megmutatni a felkeresett városokat, műemlékeket.

Nagy-Britannia köztudottan a várak és kastélyok birodalma. A szigetországba látogatók kedvelt programja a régi angliai, skóciai és wales-i építmények felkeresése. A ma is szinte eredeti állapotunkban büszkélkedő várak és kastélyok történetét, szépségeit emlékkönyvek és fotóalbumok őrzik. A turista (és a kártyagyűjtő) pedig keresi azokat a souvenir kártyákat, melyek lapjait újra és újra végiglapozva feltűnnek a felkeresett tájak légifotói.


Yarmouth Castle, Wight-sziget; Portland Castle, Dorset; Pendennis Castle, Cornwall


Restormel Castle, Cornwall; Deal Castle, Kent; Framlingham Castle, Suffolk


Ajánlja a cikket ismerősének | Nyomtatható verzió | Cikk tetejére

Add a Facebook-hoz
Ultizzunk 2018! | részletek

2018: Új esztendő, új versenyek, új remények az ultiasztalnál!
Tarokkozzunk 2018! | részletek

2018: Új esztendő, új versenyek, új remények az tarokkasztalnál!
Bridzsezzünk 2018! | részletek

2018: Új esztendő, új versenyek, új remények a bridzsasztalnál!
Ulti Liga, végeredemény | részletek

Véget ért a nemes versengés! A Szerencsejáték Ulti liga 2017 végeredménye és díjai.
Römiparti | részletek

A nemzetközi játékok között talán a legnépszerűbb a römi. Tucatnyi változatának leírását megtaláljuk minden kártyajátékos oldalon. Magyarországon többnyire a 14 lapos römit játsszák. A közelmúltban indított rummy-party.com online játéklehetőséget kínál több játékváltozatban
Ismét pagat.com | részletek

John McLeod Budapesten. Horváth Ferenc és Jánoska Antal riportja a Kártya Magazinban. John McLeod neve régóta ismert kártyás körökben. Az 57 éves londoni férfiú publikációi bekerültek az általa szerkesztett pagat.com internetes gyűjteménybe. A közelmúltban Michael Dummett-tel írott, két kötetes A Hístory of Games Played with the Tarot Pack a kártyakönyvtárak gyöngyszeme lett. John McLeod és barátai 2007-ben Budapesten és Szegeden jártak. Az esték természetesen tarokkozással teltek. Johnnal a játék szünetében – mondhatni két osztás között – beszélgettünk.
Kapcsolat
A weboldallal kapcsolatos
kérdésekben a levelezési cím:

1064 Budapest, Izabella u. 69.
Telefon: 06 1 332 3261
E-mail: civertan@civertan.hu

Az oldalon szereplő információk, képek
és publikációk szerzői jogvédelem alatt állnak.
Minimum felbontás: 1024 x 768
Grafika és kivitelezés: Civertan Grafikai Stúdió