kártyás játékok, kártya játékok, kártya játékok online, kártya játékok ingyen, kártya játék leírások, kártya játékleírások
Játékkártyák | Gyermekkártyák | Autóskártyák

Autóskártyák

2002-ben érdekes kiállítás nyílt a leinfeldeni Német Játékkártyamúzeumban. "50 éves az autóskártya" - hirdették a plakátok. A különleges tárlat tablóin és tárlóiban ott sorakoztak az 1952-től kiadásra került kvartett játékok legszebb és legritkább példányai. Ma már kártyagyűjtők vadásznak ezekre a játékokra régiségboltokban és árveréseken.

Magyarországon 1965 körül jelent meg az első autóskártya a Játékkártyagyár kiadásában. A játék négyes lapcsoportjaiban amerikai, angol, csehszlovák, francia, német, olasz, és szovjet gyártmányú gépkocsik, verseny- és tehergépkocsik, és autóbuszok szerepeltek, a kor jellegzetes járművei. Később aztán jöttek a régi gépek - oldtimerek -, majd egymást követték az újabb járgányokat bemutató kártyák.

1990 után követhetetlen káosz következett. Sílány, játékra alkalmatlan autóskártyák kerültek forgalomba. Minden kis nyomda az ifjúságot támadta termékeivel. Sportautók, kamionok, terepjárók, versenyautók után jöttek hajók, repülőgépek harcjárművek és mindenféle más. Szép termék gyártására azonban ma is csak a nagy kártyagyártók képesek. Az Offset és Játékkártya Nyomda követve négy évtized hagyományait az alábbi autóskártyákat kínálja:

Autószalon
Az autógyártók hivatalos adataival és engedélyével összeállított autós kártya, mely segít megismerni az egyes modellek jellegzetességeit. Mérete 60 x 98 mm. Egy csomag 40 lapból áll.


Autókvartett, VSS, 1952.  Forrás: Deutsches Spielkartenmuseum

Exclusive autóskártya
Az autógyártók prémium modelljeinek hivatalos adataival és engedélyével összeállított autós kártya, mely segít megismerni az egyes modellek jellegzetességeit. Mérete 60 x 98 mm. Egy csomag 40 lapból áll.


Modern autók, Játékkártyagyár

Trucks
A közúti teherszállító modellekből az autógyártók hivatalos adataival és engedélyével összeállított autós kártya, mely segít megismerni az egyes modellek jellegzetességeit. Mérete 60 x 98 mm. Egy csomag 40 lapból áll.


Oldtimerek, Játékkártyagyár


Ajánlja a cikket ismerősének | Nyomtatható verzió | Cikk tetejére

Add a Facebook-hoz
Ultizzunk 2018! | részletek

2018: Új esztendő, új versenyek, új remények az ultiasztalnál!
Tarokkozzunk 2018! | részletek

2018: Új esztendő, új versenyek, új remények az tarokkasztalnál!
Bridzsezzünk 2018! | részletek

2018: Új esztendő, új versenyek, új remények a bridzsasztalnál!
Ulti Liga, végeredemény | részletek

Véget ért a nemes versengés! A Szerencsejáték Ulti liga 2017 végeredménye és díjai.
Römiparti | részletek

A nemzetközi játékok között talán a legnépszerűbb a römi. Tucatnyi változatának leírását megtaláljuk minden kártyajátékos oldalon. Magyarországon többnyire a 14 lapos römit játsszák. A közelmúltban indított rummy-party.com online játéklehetőséget kínál több játékváltozatban
Ismét pagat.com | részletek

John McLeod Budapesten. Horváth Ferenc és Jánoska Antal riportja a Kártya Magazinban. John McLeod neve régóta ismert kártyás körökben. Az 57 éves londoni férfiú publikációi bekerültek az általa szerkesztett pagat.com internetes gyűjteménybe. A közelmúltban Michael Dummett-tel írott, két kötetes A Hístory of Games Played with the Tarot Pack a kártyakönyvtárak gyöngyszeme lett. John McLeod és barátai 2007-ben Budapesten és Szegeden jártak. Az esték természetesen tarokkozással teltek. Johnnal a játék szünetében – mondhatni két osztás között – beszélgettünk.
Kapcsolat
A weboldallal kapcsolatos
kérdésekben a levelezési cím:

1064 Budapest, Izabella u. 69.
Telefon: 06 1 332 3261
E-mail: civertan@civertan.hu

Az oldalon szereplő információk, képek
és publikációk szerzői jogvédelem alatt állnak.
Minimum felbontás: 1024 x 768
Grafika és kivitelezés: Civertan Grafikai Stúdió