kártyás játékok, kártya játékok, kártya játékok online, kártya játékok ingyen, kártya játék leírások, kártya játékleírások
Kártyajátékok | Játékok francia kártyával | Bango

Bango

Kártya: francia, 2 x 52 lap dzsókerek nélkül
Játék típusa: szerencse
Játékosok: 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10

A játék célja
Egy játékos valamennyi lapjának kisorsolása, megfordítása.

A játék menete
A bango első fázisaként minden résztvevő - az osztó is - megállapodás szerinti összeget fizet a kasszába. A két csomag kártyát külön választva keverik meg a játékosok. Az osztó végül mindkettőt maga elé veszi és elemelteti a tőle balra ülő játékossal. Az egyik csomagból jobbra haladva öt kártyát ad mindenkinek - önmagának is - képükkel felfelé fordítva. Ezeket a játékosok maguk előtt rendezik egy sorba, hogy mindenki által jól láthatók legyenek. A maradék lapokat félreteszi, ezek már nem vesznek részt a játékban.

Az osztó maga elé teszi a második csomag kártyát, és felülről haladva egyesével, egymás után mutatja be a lapokat. Egyúttal be kell mondani annak színét és rangját. Ha bármelyik játékosnak van ilyen lapja, képével lefelé fordítja ezt a kártyát. Az osztó felveszi és bemondja a második lap színét és rangját. Ha senkinél nincs ilyen kártya, folytatja a lapok bemutatását. Így folytatódik a kártyák megfordítása mindaddig, amíg valamelyik játékos jelentkezik: kész vagyok! Ez azt jelenti, hogy a sorsolás közben minden lapját képpel lefelé tudta fordítani. Így megnyeri a játékot, és kiveheti a kasszában elhelyezett téteket.

A játékosok összeszedik a kártyákat, ismét két külön csomagban összekeverik őket, és az új osztó szintén a fentiek szerint jár el. Egy bango-parti megállapodás szerint ideg vagy osztásig tart.


Ajánlja a cikket ismerősének | Nyomtatható verzió | Cikk tetejére

Add a Facebook-hoz
Ultizzunk 2018! | részletek

2018: Új esztendő, új versenyek, új remények az ultiasztalnál!
Tarokkozzunk 2018! | részletek

2018: Új esztendő, új versenyek, új remények az tarokkasztalnál!
Bridzsezzünk 2018! | részletek

2018: Új esztendő, új versenyek, új remények a bridzsasztalnál!
Ulti Liga, végeredemény | részletek

Véget ért a nemes versengés! A Szerencsejáték Ulti liga 2017 végeredménye és díjai.
Römiparti | részletek

A nemzetközi játékok között talán a legnépszerűbb a römi. Tucatnyi változatának leírását megtaláljuk minden kártyajátékos oldalon. Magyarországon többnyire a 14 lapos römit játsszák. A közelmúltban indított rummy-party.com online játéklehetőséget kínál több játékváltozatban
Ismét pagat.com | részletek

John McLeod Budapesten. Horváth Ferenc és Jánoska Antal riportja a Kártya Magazinban. John McLeod neve régóta ismert kártyás körökben. Az 57 éves londoni férfiú publikációi bekerültek az általa szerkesztett pagat.com internetes gyűjteménybe. A közelmúltban Michael Dummett-tel írott, két kötetes A Hístory of Games Played with the Tarot Pack a kártyakönyvtárak gyöngyszeme lett. John McLeod és barátai 2007-ben Budapesten és Szegeden jártak. Az esték természetesen tarokkozással teltek. Johnnal a játék szünetében – mondhatni két osztás között – beszélgettünk.
Kapcsolat
A weboldallal kapcsolatos
kérdésekben a levelezési cím:

1064 Budapest, Izabella u. 69.
Telefon: 06 1 332 3261
E-mail: civertan@civertan.hu

Az oldalon szereplő információk, képek
és publikációk szerzői jogvédelem alatt állnak.
Minimum felbontás: 1024 x 768
Grafika és kivitelezés: Civertan Grafikai Stúdió