kártyás játékok, kártya játékok, kártya játékok online, kártya játékok ingyen, kártya játék leírások, kártya játékleírások
Kártyakult | Irodalom | Anekdoták

Becsület

Beöthy László. Bródy Sándor és Vázsonyi Vilmos kártyáznak. Beöthy nyer. Túlságosan nyer. Közben kihívják a telefonhoz. Vázsonyi és Bródy magukra maradnak. Egymásnak panaszkodnak, hogy ez már tűrhetetlen, ahogy Beöthynek jár a kártya. Ezen valahogy segíteni kell. Valahogy - akárhogy. Hiszen úgyis mindegy, mert aprópénzre megy a játék. Nem pénzre játszanak, hanem becsületre.

Úgy ment határozatba, hogy összerakják a kártyát. Csinálnak egy nagy játszmát. Megvágják Beöthyt s legrosszabb esetben a pénzt a végén nagy derültség között visszaadják. A kártyát össze is rakják s már majdnem kész a pakli, amikor Beöthy hirtelen visszajön. Megzavarodnak és osztanak.

A pakli valahogyan hibás volt, A nagy játszma, az összerakott kártyákkal nem sikerült. Megint Beöthy nyert. Azután is nyert. Még veszettebbül. mint azelőtt. Vázsonyi dühbe gurul. Föláll. Kijelenti, hogy nem fizet.

- Miért? kérdezi Beöthy.

- Mert csaltam, vágja ki Vázsonyi.


Kocsmában ferblizők


Ajánlja a cikket ismerősének | Nyomtatható verzió | Cikk tetejére

Add a Facebook-hoz
Ultizzunk 2018! | részletek

2018: Új esztendő, új versenyek, új remények az ultiasztalnál!
Tarokkozzunk 2018! | részletek

2018: Új esztendő, új versenyek, új remények az tarokkasztalnál!
Bridzsezzünk 2018! | részletek

2018: Új esztendő, új versenyek, új remények a bridzsasztalnál!
Ulti Liga, végeredemény | részletek

Véget ért a nemes versengés! A Szerencsejáték Ulti liga 2017 végeredménye és díjai.
Römiparti | részletek

A nemzetközi játékok között talán a legnépszerűbb a römi. Tucatnyi változatának leírását megtaláljuk minden kártyajátékos oldalon. Magyarországon többnyire a 14 lapos römit játsszák. A közelmúltban indított rummy-party.com online játéklehetőséget kínál több játékváltozatban
Ismét pagat.com | részletek

John McLeod Budapesten. Horváth Ferenc és Jánoska Antal riportja a Kártya Magazinban. John McLeod neve régóta ismert kártyás körökben. Az 57 éves londoni férfiú publikációi bekerültek az általa szerkesztett pagat.com internetes gyűjteménybe. A közelmúltban Michael Dummett-tel írott, két kötetes A Hístory of Games Played with the Tarot Pack a kártyakönyvtárak gyöngyszeme lett. John McLeod és barátai 2007-ben Budapesten és Szegeden jártak. Az esték természetesen tarokkozással teltek. Johnnal a játék szünetében – mondhatni két osztás között – beszélgettünk.
Kapcsolat
A weboldallal kapcsolatos
kérdésekben a levelezési cím:

1064 Budapest, Izabella u. 69.
Telefon: 06 1 332 3261
E-mail: civertan@civertan.hu

Az oldalon szereplő információk, képek
és publikációk szerzői jogvédelem alatt állnak.
Minimum felbontás: 1024 x 768
Grafika és kivitelezés: Civertan Grafikai Stúdió