kártyás játékok, kártya játékok, kártya játékok online, kártya játékok ingyen, kártya játék leírások, kártya játékleírások

Bestiárium, azaz tarot

Tarot kártya és könyv
Alkotó: Miskolczi Noémi Martina

A 2005. évi formatervezési díj egyik kitüntetettje lett a Magyar Iparművészeti Egyetem hallgatója, Miskolczi Noémi Martina. Az ifjú művésznő különleges játékáról a Magyar Formatervezési Tanács számolt be.

A spirituális jelenségek iránti új keletű vonzalom szülötte ez a régi időkből feltámasztott kártyajáték, amely a titkok szimbolikus ábrázolásain alapszik. Mind a könyv, mind a lapok tudatosan archaikus - régi hangulatot idéző - világa remek stílusérzékről tanúskodik, mivel a grafikus nem érte be antikolt-patinázott felületekkel, motívumait is biztos rajztudással, de régies ízzel formálta meg.

A bírálóbizottság értékelése:
"Az alkotó minden részletnek figyelmet szentelt, beleértve a kártya anyagának erejét, a szélek színezését, a nyomat reliefjét, a csomagolást stb. Koncepcionális szempontból rendkívül átgondolt munka, melyből gondolati fluidum árad. Egy diák által alkotott design esetében rendkívül kiérlelt műről beszélhetünk."


Miskolczi Noémi Martina exluzív BESTIÁRIUMA gyűjtők
és sorsfaggatók örömére hamarosan megvásárolható lesz
.


Ajánlja a cikket ismerősének | Nyomtatható verzió | Cikk tetejére

Add a Facebook-hoz
Ultizzunk 2018! | részletek

2018: Új esztendő, új versenyek, új remények az ultiasztalnál!
Tarokkozzunk 2018! | részletek

2018: Új esztendő, új versenyek, új remények az tarokkasztalnál!
Bridzsezzünk 2018! | részletek

2018: Új esztendő, új versenyek, új remények a bridzsasztalnál!
Ulti Liga, végeredemény | részletek

Véget ért a nemes versengés! A Szerencsejáték Ulti liga 2017 végeredménye és díjai.
Römiparti | részletek

A nemzetközi játékok között talán a legnépszerűbb a römi. Tucatnyi változatának leírását megtaláljuk minden kártyajátékos oldalon. Magyarországon többnyire a 14 lapos römit játsszák. A közelmúltban indított rummy-party.com online játéklehetőséget kínál több játékváltozatban
Ismét pagat.com | részletek

John McLeod Budapesten. Horváth Ferenc és Jánoska Antal riportja a Kártya Magazinban. John McLeod neve régóta ismert kártyás körökben. Az 57 éves londoni férfiú publikációi bekerültek az általa szerkesztett pagat.com internetes gyűjteménybe. A közelmúltban Michael Dummett-tel írott, két kötetes A Hístory of Games Played with the Tarot Pack a kártyakönyvtárak gyöngyszeme lett. John McLeod és barátai 2007-ben Budapesten és Szegeden jártak. Az esték természetesen tarokkozással teltek. Johnnal a játék szünetében – mondhatni két osztás között – beszélgettünk.
Kapcsolat
A weboldallal kapcsolatos
kérdésekben a levelezési cím:

1064 Budapest, Izabella u. 69.
Telefon: 06 1 332 3261
E-mail: civertan@civertan.hu

Az oldalon szereplő információk, képek
és publikációk szerzői jogvédelem alatt állnak.
Minimum felbontás: 1024 x 768
Grafika és kivitelezés: Civertan Grafikai Stúdió