kártyás játékok, kártya játékok, kártya játékok online, kártya játékok ingyen, kártya játék leírások, kártya játékleírások
Kártya Múzeum | Tarokk | Cartas Gitanas

Cartas Gitanas

A jövőlesés megszámlálhatatlan módszereinek egyike az egyébként társasjáték eszközeként ismert francia sorozatjelű „Industrie und Glück” tarokk kártya. Közép-Európában kevesen használják jóslásra, inkább a hagyományos cigány- vagy vetőkártyák, illetve az 1980-as évektől divatos 78 lapos okkultista taró kártyák szimbólumainak értelmezésével  keresnek választ a kérdésekre.

Talán a 2. Világháborút követő Dél-Amerikába vándorlási hullám inspirálta a Buenos-Airesi Vigor S.R.L. kártyagyárat, hogy az európai kártyakultúrához kötődő játékokat adjon ki az 1950-es években. Ezek egyike a Cartas Gitanas is, melynek kártyaképeit egy korabeli Piatnik tarokk kártyáról kölcsönözték.

Képek forrása és további képek: www.wopc.co.uk
Industrie und Glück kártyák változatai itt: a.trionfi.eu


Cartas Gitanas


Ajánlja a cikket ismerősének | Nyomtatható verzió | Cikk tetejére

Add a Facebook-hoz
Ultizzunk 2018! | részletek

2018: Új esztendő, új versenyek, új remények az ultiasztalnál!
Tarokkozzunk 2018! | részletek

2018: Új esztendő, új versenyek, új remények az tarokkasztalnál!
Bridzsezzünk 2018! | részletek

2018: Új esztendő, új versenyek, új remények a bridzsasztalnál!
Ulti Liga, végeredemény | részletek

Véget ért a nemes versengés! A Szerencsejáték Ulti liga 2017 végeredménye és díjai.
Römiparti | részletek

A nemzetközi játékok között talán a legnépszerűbb a römi. Tucatnyi változatának leírását megtaláljuk minden kártyajátékos oldalon. Magyarországon többnyire a 14 lapos römit játsszák. A közelmúltban indított rummy-party.com online játéklehetőséget kínál több játékváltozatban
Ismét pagat.com | részletek

John McLeod Budapesten. Horváth Ferenc és Jánoska Antal riportja a Kártya Magazinban. John McLeod neve régóta ismert kártyás körökben. Az 57 éves londoni férfiú publikációi bekerültek az általa szerkesztett pagat.com internetes gyűjteménybe. A közelmúltban Michael Dummett-tel írott, két kötetes A Hístory of Games Played with the Tarot Pack a kártyakönyvtárak gyöngyszeme lett. John McLeod és barátai 2007-ben Budapesten és Szegeden jártak. Az esték természetesen tarokkozással teltek. Johnnal a játék szünetében – mondhatni két osztás között – beszélgettünk.
Kapcsolat
A weboldallal kapcsolatos
kérdésekben a levelezési cím:

1064 Budapest, Izabella u. 69.
Telefon: 06 1 332 3261
E-mail: civertan@civertan.hu

Az oldalon szereplő információk, képek
és publikációk szerzői jogvédelem alatt állnak.
Minimum felbontás: 1024 x 768
Grafika és kivitelezés: Civertan Grafikai Stúdió