kártyás játékok, kártya játékok, kártya játékok online, kártya játékok ingyen, kártya játék leírások, kártya játékleírások
Kártyajátékok | Játékok magyar kártyával | Durák

Durák

Kártya: magyar, 32 lap
Játék típusa: lapfogyasztó
Játékosok: 2, 3, 4, 5, 6

A játék célja
Lerakni a kézben lévő lapokat. A játék vesztese - durák - lesz, akinek utolsóként kártya marad a kezében. A lapok rangsora a hagyományos.

A játék menete
Az osztó - a játékosok számának függvényében - 3-3, vagy 5-5 lapot ad mindenkinek, aztán egy lapot aduként nyitottan tesz az asztalra. Az osztótól jobbra ülő kezdi a lejátszást, egy tetszőleges kártyával nyithat. Haladási irány, jobbra tartással. A soron következő játékosok azonos színű vagy adu színű, rangban a lerakottat követő kártyát, esetleg kártyákat tehetnek erre. Aki nem tud ilyen lapot rakni, felveszi az addig lerakott összes kártyát. A játéknak csak vesztese van: akinél végül egyedüliként összegyűlnek a kártyacsomag lapjai.


Ajánlja a cikket ismerősének | Nyomtatható verzió | Cikk tetejére

Add a Facebook-hoz
Ultizzunk 2018! | részletek

2018: Új esztendő, új versenyek, új remények az ultiasztalnál!
Tarokkozzunk 2018! | részletek

2018: Új esztendő, új versenyek, új remények az tarokkasztalnál!
Bridzsezzünk 2018! | részletek

2018: Új esztendő, új versenyek, új remények a bridzsasztalnál!
Ulti Liga, végeredemény | részletek

Véget ért a nemes versengés! A Szerencsejáték Ulti liga 2017 végeredménye és díjai.
Römiparti | részletek

A nemzetközi játékok között talán a legnépszerűbb a römi. Tucatnyi változatának leírását megtaláljuk minden kártyajátékos oldalon. Magyarországon többnyire a 14 lapos römit játsszák. A közelmúltban indított rummy-party.com online játéklehetőséget kínál több játékváltozatban
Ismét pagat.com | részletek

John McLeod Budapesten. Horváth Ferenc és Jánoska Antal riportja a Kártya Magazinban. John McLeod neve régóta ismert kártyás körökben. Az 57 éves londoni férfiú publikációi bekerültek az általa szerkesztett pagat.com internetes gyűjteménybe. A közelmúltban Michael Dummett-tel írott, két kötetes A Hístory of Games Played with the Tarot Pack a kártyakönyvtárak gyöngyszeme lett. John McLeod és barátai 2007-ben Budapesten és Szegeden jártak. Az esték természetesen tarokkozással teltek. Johnnal a játék szünetében – mondhatni két osztás között – beszélgettünk.
Kapcsolat
A weboldallal kapcsolatos
kérdésekben a levelezési cím:

1064 Budapest, Izabella u. 69.
Telefon: 06 1 332 3261
E-mail: civertan@civertan.hu

Az oldalon szereplő információk, képek
és publikációk szerzői jogvédelem alatt állnak.
Minimum felbontás: 1024 x 768
Grafika és kivitelezés: Civertan Grafikai Stúdió