kártyás játékok, kártya játékok, kártya játékok online, kártya játékok ingyen, kártya játék leírások, kártya játékleírások

Felhívás kártyázásra

Amikor már a kétezredik együgyű amerikai film is lepergett a televízióban, a labdarúgó-válogatott hőstetteiről sem lehet estébe nyúlóan beszélgetni, és unalomba fullad a sokadik téli-tavaszi-nyári-őszi hétvége, végy elő egy csomag kártyát és hívd meg szomszédaidat, barátaidat egy kártyapartira.


Morikot festménye, a Kártyázók
a Nagyházi Galéria árverésén szerepelt

Sok tucatnyi játék közül választhatod időtöltésnek a magyar kártyával játszható rablóultit, mely az elmét megmozgató, gyors, temperamentumos, nem túl könnyű, nem túl nehéz mulatság. Vagy legyen a kártya és a játék neve tarokk! Nagy összecsapások, egy magasabb rangú művészet élményei. Szépséges órák várnak rád! Francia kártyával pedig válaszd a bridzset, mely az egyetlen kártyás szellemi sportként ott áll az olimpia kapujában. Hölgyeknek römi és kanaszta az ajánlat, gyermekeknek Fekete Péter, lórum és makaó jelentheti a kártyaiskola első osztályát.

Játszani jelképes tétekért, sőt, dicsőségért is lehet!
Fortuna hazárd követeit - pókert, ferblit, smént, bakkot és társaikat - hagyjuk a kocsmák, klubok és kaszinók pénzsóvár népének. Habár nagyot fordult a világ: három évszázadon át jajongott társadalom és jogalkotó, hogy képes legyen megfékezni a játékszenvedély okozta bajokat. Száz éve még a kártyacsaták nagy veszteseiről, családi tragédiákról szólt a sajtó, és a jelenséget kísérő sikkasztások, kártyacsalások, becsületbeli ügyek és más botrányok foglalkoztatták a közönséget.

Ma viszont csak a nyertesekről lehet szenzációt tálalni televízióban és magazinok oldalain. Pedig élnek közöttünk - nem kevesen - vesztesek, az ő pénzükből táplálkozik a szerencsejáték ipara. Megkapják jutalmul a szenvedélybetegség bélyegét, és így ez már senkit nem érdekel. De mi tudjuk, hogy kártyázni jó és Játszani jelképes tétekért, sőt, dicsőségért is lehet.


Ajánlja a cikket ismerősének | Nyomtatható verzió | Cikk tetejére

Add a Facebook-hoz
Ultizzunk 2018! | részletek

2018: Új esztendő, új versenyek, új remények az ultiasztalnál!
Tarokkozzunk 2018! | részletek

2018: Új esztendő, új versenyek, új remények az tarokkasztalnál!
Bridzsezzünk 2018! | részletek

2018: Új esztendő, új versenyek, új remények a bridzsasztalnál!
Ulti Liga, végeredemény | részletek

Véget ért a nemes versengés! A Szerencsejáték Ulti liga 2017 végeredménye és díjai.
Römiparti | részletek

A nemzetközi játékok között talán a legnépszerűbb a römi. Tucatnyi változatának leírását megtaláljuk minden kártyajátékos oldalon. Magyarországon többnyire a 14 lapos römit játsszák. A közelmúltban indított rummy-party.com online játéklehetőséget kínál több játékváltozatban
Ismét pagat.com | részletek

John McLeod Budapesten. Horváth Ferenc és Jánoska Antal riportja a Kártya Magazinban. John McLeod neve régóta ismert kártyás körökben. Az 57 éves londoni férfiú publikációi bekerültek az általa szerkesztett pagat.com internetes gyűjteménybe. A közelmúltban Michael Dummett-tel írott, két kötetes A Hístory of Games Played with the Tarot Pack a kártyakönyvtárak gyöngyszeme lett. John McLeod és barátai 2007-ben Budapesten és Szegeden jártak. Az esték természetesen tarokkozással teltek. Johnnal a játék szünetében – mondhatni két osztás között – beszélgettünk.
Kapcsolat
A weboldallal kapcsolatos
kérdésekben a levelezési cím:

1064 Budapest, Izabella u. 69.
Telefon: 06 1 332 3261
E-mail: civertan@civertan.hu

Az oldalon szereplő információk, képek
és publikációk szerzői jogvédelem alatt állnak.
Minimum felbontás: 1024 x 768
Grafika és kivitelezés: Civertan Grafikai Stúdió