kártyás játékok, kártya játékok, kártya játékok online, kártya játékok ingyen, kártya játék leírások, kártya játékleírások
Játékkártyák | Ephemera | Good bye London ...

Good bye London ...

Az angol fővárossal kapcsolatos első élmény 1972-ben érte a pesti srácokat, amikor az Illés együttes négypercese napi gyakorisággal szólalt meg a Tánczenei koktélban, Cseke László Délutáni randevújában Komjáthy György Csak fiataloknak és Szkopál Béla Futótűz című kívánságműsorában. Közel 20 esztendőnek kellett eltelnie a nagy utazáshoz, amikor politikai akadály és valutahiány, később vízumkényszer nélkül megnyílt az út London felé.

Szörényi-Bródy: Good bye London >>

Minap, sokadszor is Angliába vetődve kártyás relikviákra vadásztunk. A souvenir ipar szörnyűségei között próbáltunk gyűjteményt fejleszteni - szerény eredménnyel. A korábbi, nyomasztó pókerláznak nyoma sincs, a London-képes kártyáknak csak hátoldala idézi a várost, előoldalára a standard nemzetközi képeket nyomtatták valahol a Távol-Keleten.

london kártya

Egy kis utcában megbúvó üzletben végül két modern kártyát sikerült megvenni.

angol kártya
Királyok és királynők, Heritage Toy Ltd. 1992

angol kártya
Happy Families, 1995. Wendy Gutridge rajzai.

A bristoli kirakodó vásáron pedig a James Griffin Titanic-sorozatának Dohányzó szalonjának kártyás életképe lett a sikerélmény.

titanic

titanic

Korábbi cikkünk >>


Ajánlja a cikket ismerősének | Nyomtatható verzió | Cikk tetejére

Add a Facebook-hoz
Ultizzunk 2018! | részletek

2018: Új esztendő, új versenyek, új remények az ultiasztalnál!
Tarokkozzunk 2018! | részletek

2018: Új esztendő, új versenyek, új remények az tarokkasztalnál!
Bridzsezzünk 2018! | részletek

2018: Új esztendő, új versenyek, új remények a bridzsasztalnál!
Ulti Liga, végeredemény | részletek

Véget ért a nemes versengés! A Szerencsejáték Ulti liga 2017 végeredménye és díjai.
Römiparti | részletek

A nemzetközi játékok között talán a legnépszerűbb a römi. Tucatnyi változatának leírását megtaláljuk minden kártyajátékos oldalon. Magyarországon többnyire a 14 lapos römit játsszák. A közelmúltban indított rummy-party.com online játéklehetőséget kínál több játékváltozatban
Ismét pagat.com | részletek

John McLeod Budapesten. Horváth Ferenc és Jánoska Antal riportja a Kártya Magazinban. John McLeod neve régóta ismert kártyás körökben. Az 57 éves londoni férfiú publikációi bekerültek az általa szerkesztett pagat.com internetes gyűjteménybe. A közelmúltban Michael Dummett-tel írott, két kötetes A Hístory of Games Played with the Tarot Pack a kártyakönyvtárak gyöngyszeme lett. John McLeod és barátai 2007-ben Budapesten és Szegeden jártak. Az esték természetesen tarokkozással teltek. Johnnal a játék szünetében – mondhatni két osztás között – beszélgettünk.
Kapcsolat
A weboldallal kapcsolatos
kérdésekben a levelezési cím:

1064 Budapest, Izabella u. 69.
Telefon: 06 1 332 3261
E-mail: civertan@civertan.hu

Az oldalon szereplő információk, képek
és publikációk szerzői jogvédelem alatt állnak.
Minimum felbontás: 1024 x 768
Grafika és kivitelezés: Civertan Grafikai Stúdió