kártyás játékok, kártya játékok, kártya játékok online, kártya játékok ingyen, kártya játék leírások, kártya játékleírások

Gyógyító kártyák

Egy igazi kártyaboltban kószálva hamar zavarba jöhet a vásárló. Száz kártyagyár, kiadó és nyomda ezernyi terméke elképesztő választékban sorakozik a polcokon: gyermekeknek és felnőtteknek, bűvészeknek és kártyavetőknek, a társas- és hazárdjátékok kedvelőinek szánt játék készletek. A megdöbbentő első benyomás után vásárlási ötletünk egyike lehet, hogy kipróbáljuk a gyógyító kártyákat: angyal kártyát - mely egy ismeretlen fórumozó szerint:

"Az angyalkártyák szépek és hasznosak, de mindenki tapasztalja meg maga, ha nem hiszi. Minden szimbólumrendszer működik, amelyik az Univerzum alapvető elveire épúl. Ha lelki töltésre van szüksége valakinek, csak vegye elő és használja, jobban fogja magát érezni utána"

Arkangyal kártyát; Belső gyermekkártyát
Angyali érzések kártyát; Gyógyító szimbólumok kártyát
de vehetünk Feng Shui tarot is.
- LINK

Valamennyihez részletes használati utasítást mellékeltek. A gyógyító kártyák rendeltetése a lélek ápolása lehet -- mint azt a téma teoretikusai hirdetik. Bővebben olvashatunk erről az ezoterikus- és angyal web-oldalakon.

Az orvoslás talán eredményesebb formája az orvostudorok, gyógyszerészek, ápolók és nővérek képviselte egészségügyi tevékenység. A történeti- és szépirodalomból tudjuk, hogy az orvostársadalom is szívesen ült és ül a kártyaasztalhoz tarokkozni, bridzsezni, manapság (talán vizitdíjat pótolandó) pókerezni. Azt már csak kevesen tudják, hogy hivatásuk, gyógyászati eszközeik is felbukkannak a játékkártyák elő- és hátoldalain. Lehet ez a Nobel-díjasokat, orvos/beteg karikatúrákat, vagy éppen segédeszközöket, gyógyszereket bemutató képsorozat -- akár reklámkártyaként is.

Egy megkésett ötlet kártyagyártóknak: a legnépszerűbb hazai doktoros játékkártya lehetett volna Dr. Bubó és társai (folytatva a gondolatot: és lehetett volna népszerűségük csúcsán Süsü sárkány, János vitéz, és más hírességek...) és akkor most nem Miki egér, Mici mackó, Barbie és társaik kötnék le a globalizálódó óvodások (és szüleik) lelkét és agyát.

"Doktoros" kártyás anekdota
a Kártyázó magyarok gyűjteményből:
Erőss Gyula, az öreg újságíró a kártyaklubban töltötte éjjeleit és nappalait. Egyszer elájult. Egy alig ismert fiatalember magához térítette. Könnyen ment neki, hiszen orvos volt. Amikor a kicsiny, rettenetesen csúf, töpörödött Erőss magához tért, a fiatalember szemrehányó orvosi tanácsokkal látta el:

- Szerkesztő úrnak nem szabad folyton ilyen füstös, levegőtlen helyiségben tartózkodnia. Nem szabad innia, dohányoznia és állandóan a bakk-asztalnál izgulnia.
- Mondja, kérem - vágott közbe méltatlankodva Erőss. - Kicsoda maga?
- Doktor Nagy Béla, az Otthon új tagja.
- És miféle orvos maga?
- Belgyógyász.
- És ki a legnagyobb belgyógyász?
- Korányi professzor úr.
- No, hát ide figyelj öcsém! Én még Korányira is fütyülök! (Nem egészen így mondta...) Most képzelheti, mi a véleményem magáról!


Karikatúra kártya


Medimpex reklámkártya


Ajánlja a cikket ismerősének | Nyomtatható verzió | Cikk tetejére

Add a Facebook-hoz
Ultizzunk 2018! | részletek

2018: Új esztendő, új versenyek, új remények az ultiasztalnál!
Tarokkozzunk 2018! | részletek

2018: Új esztendő, új versenyek, új remények az tarokkasztalnál!
Bridzsezzünk 2018! | részletek

2018: Új esztendő, új versenyek, új remények a bridzsasztalnál!
Ulti Liga, végeredemény | részletek

Véget ért a nemes versengés! A Szerencsejáték Ulti liga 2017 végeredménye és díjai.
Römiparti | részletek

A nemzetközi játékok között talán a legnépszerűbb a römi. Tucatnyi változatának leírását megtaláljuk minden kártyajátékos oldalon. Magyarországon többnyire a 14 lapos römit játsszák. A közelmúltban indított rummy-party.com online játéklehetőséget kínál több játékváltozatban
Ismét pagat.com | részletek

John McLeod Budapesten. Horváth Ferenc és Jánoska Antal riportja a Kártya Magazinban. John McLeod neve régóta ismert kártyás körökben. Az 57 éves londoni férfiú publikációi bekerültek az általa szerkesztett pagat.com internetes gyűjteménybe. A közelmúltban Michael Dummett-tel írott, két kötetes A Hístory of Games Played with the Tarot Pack a kártyakönyvtárak gyöngyszeme lett. John McLeod és barátai 2007-ben Budapesten és Szegeden jártak. Az esték természetesen tarokkozással teltek. Johnnal a játék szünetében – mondhatni két osztás között – beszélgettünk.
Kapcsolat
A weboldallal kapcsolatos
kérdésekben a levelezési cím:

1064 Budapest, Izabella u. 69.
Telefon: 06 1 332 3261
E-mail: civertan@civertan.hu

Az oldalon szereplő információk, képek
és publikációk szerzői jogvédelem alatt állnak.
Minimum felbontás: 1024 x 768
Grafika és kivitelezés: Civertan Grafikai Stúdió