kártyás játékok, kártya játékok, kártya játékok online, kártya játékok ingyen, kártya játék leírások, kártya játékleírások
Kártya Múzeum | Tarokk | Háborús tarokk

Háborús tarokk

A bécsi Piatnik kártyagyár három évtizede tartó reprodukciós programjának célja, hogy letűnt korok művészi játékkártyáinak hasonmás kiadása eljusson a gyűjtők köreibe.

Így került kiadásra például Salamon Antal kecskeméti kártyafestő Tell-kártyája és az Első Magyar Kártyagyár magyar látképes tarokk kártyája a kilencvenes évek közepén. A minap jelent meg az 1917-ben kiadott "Allerfeinste Soldaten Tarock" reprodukciója. A színes- és tarokk lapokra az I. Világháború epizódjait, nevesített és névtelen hőseit rajzolta a művész.

Az eredeti kiadás igazi ritkaságnak számít a műtárgy kereskedelemben, hiszen az utóbbi három évtizedben árveréseken is - Bassenge és Shoteby s - csak két alkalommal bukkant fel igen magas áron. A Katonai-tarokk minden lapja szerepel a Tarokk albumban.


Főtiszt, Gyalogos, Ápolónő


Kézitusa, A léghajó végzete, Tengeri csata


Ajánlja a cikket ismerősének | Nyomtatható verzió | Cikk tetejére

Add a Facebook-hoz
Ultizzunk 2018! | részletek

2018: Új esztendő, új versenyek, új remények az ultiasztalnál!
Tarokkozzunk 2018! | részletek

2018: Új esztendő, új versenyek, új remények az tarokkasztalnál!
Bridzsezzünk 2018! | részletek

2018: Új esztendő, új versenyek, új remények a bridzsasztalnál!
Ulti Liga, végeredemény | részletek

Véget ért a nemes versengés! A Szerencsejáték Ulti liga 2017 végeredménye és díjai.
Römiparti | részletek

A nemzetközi játékok között talán a legnépszerűbb a römi. Tucatnyi változatának leírását megtaláljuk minden kártyajátékos oldalon. Magyarországon többnyire a 14 lapos römit játsszák. A közelmúltban indított rummy-party.com online játéklehetőséget kínál több játékváltozatban
Ismét pagat.com | részletek

John McLeod Budapesten. Horváth Ferenc és Jánoska Antal riportja a Kártya Magazinban. John McLeod neve régóta ismert kártyás körökben. Az 57 éves londoni férfiú publikációi bekerültek az általa szerkesztett pagat.com internetes gyűjteménybe. A közelmúltban Michael Dummett-tel írott, két kötetes A Hístory of Games Played with the Tarot Pack a kártyakönyvtárak gyöngyszeme lett. John McLeod és barátai 2007-ben Budapesten és Szegeden jártak. Az esték természetesen tarokkozással teltek. Johnnal a játék szünetében – mondhatni két osztás között – beszélgettünk.
Kapcsolat
A weboldallal kapcsolatos
kérdésekben a levelezési cím:

1064 Budapest, Izabella u. 69.
Telefon: 06 1 332 3261
E-mail: civertan@civertan.hu

Az oldalon szereplő információk, képek
és publikációk szerzői jogvédelem alatt állnak.
Minimum felbontás: 1024 x 768
Grafika és kivitelezés: Civertan Grafikai Stúdió