kártyás játékok, kártya játékok, kártya játékok online, kártya játékok ingyen, kártya játék leírások, kártya játékleírások
Kártyakult | Mozi | Játékfilm

Hotel Kikelet (1937)

„A Hotel Kikelet csinos tulajdonosnője vonzza a férfi vendégeket, ezért titokban tartja házasságát a szálloda gondnokával. A gondnok nem veszi jó néven, hogy felesége több úrral is flörtöl. Egy napon nászutas pár érkezik a hotelba, de az ifjú férj a nászéjszakát a kártyaasztal mellett tölti, megfeledkezve feleségéről. Az elkeseredett fiatal feleség és a dühös gondnok együtt hagyják el a szállodát, majd egy év múlva nászutas párként jelentkeznek be a Hotel Kikeletbe, ahol a magányos és boldogtalan tulajdonosnő mellett az elhagyott kártyás férj a gondnok. Mindkettőjüket lesújtja egykori házastársuk megjelenése, ám kiderül, a házasság csak tréfa volt.”

Szöveg forrása: filmkatalogus.hu
Szereplők: Páger Antal, Kabos Gyula, Turay Ida, Tőkés Anna
A Hotel Kikelet megnézhető itt: youtube.com

Az átkártyázott nászéjszaka (részlet a filmből)

Hasonló témájú anekdota a Kártyázó magyarok című gyűjteményből:

Ifjú ara panasza

Lengyel Menyhért esküvője után történt, hogy két barátja, Salamon Béla és Vadnai László az ifjú párt a szállodáig kísérte. Salamonnak támadt az ötlete, hogy amíg a menyasszony felkészül a nászéjszakára, valahogy üssék agyon az időt. Egy szempillantás alatt előkerült a magyar kártya, és már osztottak is az első partihoz. Nem is egy parti lett ebből, hanem legalább száz. A várakozó aráról mindenki megfeledkezett a kártyacsata hevében.  Már mélyen az éjszakában járt az óramutató, amikor megelégelve a várakozást, megjelent a szálloda halljában az új asszonyka, és megindult belőle a panaszáradat és csak szórta, szórta a szemrehányásokat a zavartan tekintgető társaságra, legfőképp a férjére. Talán még most is pörölne, ha Salamon le nem csendesíti a következő szavakkal:

- De tüzes a menyecske . . .


Kártyázó magyarok
anekdota gyűjtemény


Ajánlja a cikket ismerősének | Nyomtatható verzió | Cikk tetejére

Add a Facebook-hoz
Ultizzunk 2018! | részletek

2018: Új esztendő, új versenyek, új remények az ultiasztalnál!
Tarokkozzunk 2018! | részletek

2018: Új esztendő, új versenyek, új remények az tarokkasztalnál!
Bridzsezzünk 2018! | részletek

2018: Új esztendő, új versenyek, új remények a bridzsasztalnál!
Ulti Liga, végeredemény | részletek

Véget ért a nemes versengés! A Szerencsejáték Ulti liga 2017 végeredménye és díjai.
Römiparti | részletek

A nemzetközi játékok között talán a legnépszerűbb a römi. Tucatnyi változatának leírását megtaláljuk minden kártyajátékos oldalon. Magyarországon többnyire a 14 lapos römit játsszák. A közelmúltban indított rummy-party.com online játéklehetőséget kínál több játékváltozatban
Ismét pagat.com | részletek

John McLeod Budapesten. Horváth Ferenc és Jánoska Antal riportja a Kártya Magazinban. John McLeod neve régóta ismert kártyás körökben. Az 57 éves londoni férfiú publikációi bekerültek az általa szerkesztett pagat.com internetes gyűjteménybe. A közelmúltban Michael Dummett-tel írott, két kötetes A Hístory of Games Played with the Tarot Pack a kártyakönyvtárak gyöngyszeme lett. John McLeod és barátai 2007-ben Budapesten és Szegeden jártak. Az esték természetesen tarokkozással teltek. Johnnal a játék szünetében – mondhatni két osztás között – beszélgettünk.
Kapcsolat
A weboldallal kapcsolatos
kérdésekben a levelezési cím:

1064 Budapest, Izabella u. 69.
Telefon: 06 1 332 3261
E-mail: civertan@civertan.hu

Az oldalon szereplő információk, képek
és publikációk szerzői jogvédelem alatt állnak.
Minimum felbontás: 1024 x 768
Grafika és kivitelezés: Civertan Grafikai Stúdió