kártyás játékok, kártya játékok, kártya játékok online, kártya játékok ingyen, kártya játék leírások, kártya játékleírások

Kártya hátlapok hintó motivumokkal

Valamikor a játékkártyák feltalálója, később kártyafestő utódai fontos szempontnak
tartották a játéklapok hátoldalának megkülönböztethetetlenségét. Fontos körülmény ma is, hogy az egy csomagban szereplő kártyalapokat ne lehessen reverzükről megismerni.
Az alkalmazott csillag-, pont-, négyzet- és márvány mintákat a XX. században váltotta fel a képes- és szöveges reklám tartalom. Milliónyi kártya hátoldal változat jött így létre.
(1950 óta csak a budapesti Játékkártyagyárban legalább 800 különféle reverzzel gyártottak kártyákat.) Ez a hatalmas anyag felkeltette néhány kártyagyűjtő érdeklődését. A reverzek gyűjtésében különösen jeleskednek az ausztrálok. Gyűjtő-klub, árverések és online kínálat jelenti a tematikus gyűjteményfejlesztés lehetőségét. (Vasút-, hajó- és légitársaságok, autógyárak, erotika, coca-cola, stb.)

Ha ellátogatunk például a Magpie Playing Cards oldalra,
ezernél is több hátoldal párt vásárolhatunk 1-10 dollárért.

Választhatunk kutyákat, macskákat, madarakat, lovakat, táncosokat, gyermekeket, indiánokat, virágokat, tájképeket, hölgyeket, színészeket, vagy éppen karikatúrákat.
Mi most a fenti web-oldalról válogatva hintókat, szekereket, postakocsikat, szulkikat
mutatunk meg. | Jánoska Antal


Ajánlja a cikket ismerősének | Nyomtatható verzió | Cikk tetejére

Add a Facebook-hoz
Ultizzunk 2018! | részletek

2018: Új esztendő, új versenyek, új remények az ultiasztalnál!
Tarokkozzunk 2018! | részletek

2018: Új esztendő, új versenyek, új remények az tarokkasztalnál!
Bridzsezzünk 2018! | részletek

2018: Új esztendő, új versenyek, új remények a bridzsasztalnál!
Ulti Liga, végeredemény | részletek

Véget ért a nemes versengés! A Szerencsejáték Ulti liga 2017 végeredménye és díjai.
Römiparti | részletek

A nemzetközi játékok között talán a legnépszerűbb a römi. Tucatnyi változatának leírását megtaláljuk minden kártyajátékos oldalon. Magyarországon többnyire a 14 lapos römit játsszák. A közelmúltban indított rummy-party.com online játéklehetőséget kínál több játékváltozatban
Ismét pagat.com | részletek

John McLeod Budapesten. Horváth Ferenc és Jánoska Antal riportja a Kártya Magazinban. John McLeod neve régóta ismert kártyás körökben. Az 57 éves londoni férfiú publikációi bekerültek az általa szerkesztett pagat.com internetes gyűjteménybe. A közelmúltban Michael Dummett-tel írott, két kötetes A Hístory of Games Played with the Tarot Pack a kártyakönyvtárak gyöngyszeme lett. John McLeod és barátai 2007-ben Budapesten és Szegeden jártak. Az esték természetesen tarokkozással teltek. Johnnal a játék szünetében – mondhatni két osztás között – beszélgettünk.
Kapcsolat
A weboldallal kapcsolatos
kérdésekben a levelezési cím:

1064 Budapest, Izabella u. 69.
Telefon: 06 1 332 3261
E-mail: civertan@civertan.hu

Az oldalon szereplő információk, képek
és publikációk szerzői jogvédelem alatt állnak.
Minimum felbontás: 1024 x 768
Grafika és kivitelezés: Civertan Grafikai Stúdió