kártyás játékok, kártya játékok, kártya játékok online, kártya játékok ingyen, kártya játék leírások, kártya játékleírások

Kártyafutball - futballkártya

A labdarúgás minden idők legnépszerűbb sportágaként százmilliók időtöltése világszerte. A nemzeti bajnokságok, nemzetközi klub- és válogatott mérkőzések körüli figyelem, no meg a futballvilág főszereplői köré kitalált mítoszok az emléktárgy ipar és kereskedelem sikeresen működő üzletágát is létrehozták. Mezek, cipők, sálak, zászlók, különféle hasznos és haszontalan tárgyak mindegyikén ott van az imádott egyesület jelvénye, ügyeletes sztárjainak fényképe.

Olaszországban, Angliában, Német- és Spanyolországban rendszeresen adnak ki olyan játékkártyákat, melyek lapjain kapusok, hátvédek, középpályások és csatárok portréja vagy egész alakos képe sorakozik. A játékok között találunk kvartetteket és francia sorozatjelű kártyákat egyaránt. Sőt, olyan kártyajátékot is kitaláltak, mellyel labdarúgó mérkőzés eseményei imitálhatók.

A napokban a közönségre zuhan a Dél-Afrikában megrendezésre kerülő 19. labdarúgó világbajnokság. Egymást követik a nemzeti válogatottakat bemutató kiadványok és a rendezők részéről mindig is támogatott "World-Cup" hátoldalú kártyák.


A perui válogatott

Az első futball-kártyát Peruban adták ki valamikor a múlt század harmincas éveiben. A magyarországi gyártók nem kényeztették el a futballszerető közönséget, hiszen egyetlen VB-s reverzű kártyánkat 1986-ban nyomtatták. Saját kártyát - ezek előoldala sportolókat ábrázol - csupán az FTC adott ki és egy lelkes helyi vállalkozó székesfehérvári sportolók karikatúrájával.

Látva egy tematikus futballkártya gyűjteményt, mely több száz kártyacsomagból áll, felmerülő kérdéseink közül az egyik: miért nincs az Aranycsapatnak játékkártyája?


Ajánlja a cikket ismerősének | Nyomtatható verzió | Cikk tetejére

Add a Facebook-hoz
Ultizzunk 2018! | részletek

2018: Új esztendő, új versenyek, új remények az ultiasztalnál!
Tarokkozzunk 2018! | részletek

2018: Új esztendő, új versenyek, új remények az tarokkasztalnál!
Bridzsezzünk 2018! | részletek

2018: Új esztendő, új versenyek, új remények a bridzsasztalnál!
Ulti Liga, végeredemény | részletek

Véget ért a nemes versengés! A Szerencsejáték Ulti liga 2017 végeredménye és díjai.
Römiparti | részletek

A nemzetközi játékok között talán a legnépszerűbb a römi. Tucatnyi változatának leírását megtaláljuk minden kártyajátékos oldalon. Magyarországon többnyire a 14 lapos römit játsszák. A közelmúltban indított rummy-party.com online játéklehetőséget kínál több játékváltozatban
Ismét pagat.com | részletek

John McLeod Budapesten. Horváth Ferenc és Jánoska Antal riportja a Kártya Magazinban. John McLeod neve régóta ismert kártyás körökben. Az 57 éves londoni férfiú publikációi bekerültek az általa szerkesztett pagat.com internetes gyűjteménybe. A közelmúltban Michael Dummett-tel írott, két kötetes A Hístory of Games Played with the Tarot Pack a kártyakönyvtárak gyöngyszeme lett. John McLeod és barátai 2007-ben Budapesten és Szegeden jártak. Az esték természetesen tarokkozással teltek. Johnnal a játék szünetében – mondhatni két osztás között – beszélgettünk.
Kapcsolat
A weboldallal kapcsolatos
kérdésekben a levelezési cím:

1064 Budapest, Izabella u. 69.
Telefon: 06 1 332 3261
E-mail: civertan@civertan.hu

Az oldalon szereplő információk, képek
és publikációk szerzői jogvédelem alatt állnak.
Minimum felbontás: 1024 x 768
Grafika és kivitelezés: Civertan Grafikai Stúdió