kártyás játékok, kártya játékok, kártya játékok online, kártya játékok ingyen, kártya játék leírások, kártya játékleírások

Kártyajátékok 2. A rejtélyek könyve

Mindig szívesen tudósítunk kártyás eseményekről, így az új könyvek megjelenését is igyekszünk figyelemmel kísérni. Ezt tettük most.
Az újságárusoknál Kártyajátékok címmel jelent meg újabb kis füzet, a korábbi, hasonló című kiadvány folytatásaként. Mellékletként egy csomag francia kártya birtokosa is lesz a vásárló, aztán nekiülhet a 16 játék megfejtésének. Nem véletlenül írtuk a rejtélyek könyve alcímet, hiszen a Jacek Nowak által átdolgozott (?) szöveg olykor igazi kihívás a magyar olvasónak. Néhány oldal után rá kell jönnie, hogy a lengyel kártyakultúrában kedvelt játékokat nem fogja megismerni. Egyetlen kivétel - szerencsére - a 3-5-8 nevű taktikai játék, mely kellemes szórakozásnak ígérkezik. A Kártyajátékokat, s talán a kártyát is a kielcei (Lengyelország) O-Press nyomda készítette.


Ajánlja a cikket ismerősének | Nyomtatható verzió | Cikk tetejére

Add a Facebook-hoz
Ultizzunk 2018! | részletek

2018: Új esztendő, új versenyek, új remények az ultiasztalnál!
Tarokkozzunk 2018! | részletek

2018: Új esztendő, új versenyek, új remények az tarokkasztalnál!
Bridzsezzünk 2018! | részletek

2018: Új esztendő, új versenyek, új remények a bridzsasztalnál!
Ulti Liga, végeredemény | részletek

Véget ért a nemes versengés! A Szerencsejáték Ulti liga 2017 végeredménye és díjai.
Römiparti | részletek

A nemzetközi játékok között talán a legnépszerűbb a römi. Tucatnyi változatának leírását megtaláljuk minden kártyajátékos oldalon. Magyarországon többnyire a 14 lapos römit játsszák. A közelmúltban indított rummy-party.com online játéklehetőséget kínál több játékváltozatban
Ismét pagat.com | részletek

John McLeod Budapesten. Horváth Ferenc és Jánoska Antal riportja a Kártya Magazinban. John McLeod neve régóta ismert kártyás körökben. Az 57 éves londoni férfiú publikációi bekerültek az általa szerkesztett pagat.com internetes gyűjteménybe. A közelmúltban Michael Dummett-tel írott, két kötetes A Hístory of Games Played with the Tarot Pack a kártyakönyvtárak gyöngyszeme lett. John McLeod és barátai 2007-ben Budapesten és Szegeden jártak. Az esték természetesen tarokkozással teltek. Johnnal a játék szünetében – mondhatni két osztás között – beszélgettünk.
Kapcsolat
A weboldallal kapcsolatos
kérdésekben a levelezési cím:

1064 Budapest, Izabella u. 69.
Telefon: 06 1 332 3261
E-mail: civertan@civertan.hu

Az oldalon szereplő információk, képek
és publikációk szerzői jogvédelem alatt állnak.
Minimum felbontás: 1024 x 768
Grafika és kivitelezés: Civertan Grafikai Stúdió