Fórum

A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie. Amennyiben még nem regisztrálta magát a regisztráció gombra kattintva megteheti. A vendégkönyvben megjelenő szövegekért nem vállalunk felelősséget! A bejegyzéseket figyelemmel kísérjük, az ide nem illő írásokat töröljük.

Témakörök:

Kártyajátékok máskép | hozzászólás írása

A témát indította: Igazmondó | 2013-09-03 11:15:02
SG | 2014-12-13 10:35:19 | válasz erre
A kérdés az mikortól válik egy játék klasszikussá? Az idő teszi azzá, az eladási számok, az aktív játékosok vagy versenyek száma?

Kártyás | 2014-12-06 09:21:22 | válasz erre
Világszerte több mint ezerféle, kártyajátéknak nevezett, speciális készletekkel játszott "találmány" van forgalomban. Ezek nagy része a már ismert kártyajátékokból átmentett szabályokkal működik. (Uno, Wizard, HK és a többiek.) A kartya-jatek.hu oldal nem zárkózik el az újabb játékos kísérletek bemutatásától. A Wizard Piatnik termékként is a kezdetektől látókörünkben van. Mint az oldaltartalmán látszik, inkább a klasszikus játékkártyákkal űzhető - középpontban a bridzs, tarokk, ulti és a kommersz játékok - szórakozások állnak. Szerencsés kártyajárást!

SG | 2014-12-03 19:46:09 | válasz erre
Szeretném az oldal szerkesztőjének és olvasóinak figyelmébe ajánlani a Rikiki alapján tervezett Wizard kártyajátékot. A kanadai Ken Fisher harminc éve családjával fejlesztette tovább az 1930-as években kitalált elődöt. A játék 8 speciális lapban és a pontozásában különbözik lényegében a Rikikitől. 4 olyan lap került bele, ami gyengébb, mint a 2-es, és 4 olyan, ami erősebb mint az adu ász. Ezeket bolond és varázsló lapoknak nevezte el. A Wizard Amerikában rendkívül sikeres lett és miután 1996-ban Európában is kiadták főleg a német nyelvterületeken hódít töretlenül. 2 millió eladott példány fölött tartanak már világszerte. Nálunk pár éve került a boltokba és egyre több embert "fertőz" meg. 2010 óta világbajnokságot szervez belőle az európai kiadó, amin mi magyarok kezdetektől részt veszünk és nagyon jól szerepelünk. A játék népszerűsítésére létrehoztunk egy weboldalt, ahol próbálunk minden ismeretanyagot megosztani az érdeklődőkkel. Aki további információra kíváncsi látogasson el Wizard oldalra és ismerje meg ezt a nagyon jó kis kártyajátékot.

Kártyajáték | 2013-09-05 08:07:22 | válasz erre
A kártyajátékok egyik jellegzetessége az "ahány ház, annyi szokás". Köszönjük hogy megosztotta a lórum egy változatának szabályait a kartya-jatek.hu olvasóival.

Igazmondó | 2013-09-03 11:28:59 | válasz erre
A lórum nevű játékot felénk a következőképp játszák. 1, Minden ütés vagy egy sem 2, Minden filkó vagy egy sem. 3,Minden piros vagy egy sem. 4, Piros király elölről. 5, Piros király hátulról. 6, Piros király alulról. 7, Kirakós Az első három pont egyértelmű, a fizetés a következő. 1. pont-nál ki hány ütést vitt annyit "csönget" a kasszába. Ha egy vitte az összeset akkor a többiek 8-at, 8-at. A filkónál ugyan így csak a fizetés érték szerinti: tavasz 1, nyár2, ősz3, tél4. Ha egynél a négy filkó a többiek 10-et csöngetnek. A pirosnál ugyan az, mint az ütésnél. A piros király játéknál aki elviszi a piros királyt 4-et csönget a kasszába. Az előlről játék amikor látom a lapokat, a hátulről amikor az ellenfél látja a lapjaimat és szabadon választhatok. Az alulról amikor az asztalon lévő leosztott kártyáimat sorrendben hívom. Természetesen ütés szín szerint. A kirakónál az első játékos kezdi lerakni a lapokat, és ő határozza meg az induló lapot. Pl. alsó, vagy 8-as, vagy király. Aszerint, hogy ő legyen akinek elsőként elfogy a lapja. Aki nem tud tenni az "csönget", és a végén kinél hány lap marad, még annyit tesz a kasszába, amit a kirakó játék győztese visz el.

1 |

Ultizzunk 2018! | részletek

2018: Új esztendő, új versenyek, új remények az ultiasztalnál!
Tarokkozzunk 2018! | részletek

2018: Új esztendő, új versenyek, új remények az tarokkasztalnál!
Bridzsezzünk 2018! | részletek

2018: Új esztendő, új versenyek, új remények a bridzsasztalnál!
Ulti Liga, végeredemény | részletek

Véget ért a nemes versengés! A Szerencsejáték Ulti liga 2017 végeredménye és díjai.
Römiparti | részletek

A nemzetközi játékok között talán a legnépszerűbb a römi. Tucatnyi változatának leírását megtaláljuk minden kártyajátékos oldalon. Magyarországon többnyire a 14 lapos römit játsszák. A közelmúltban indított rummy-party.com online játéklehetőséget kínál több játékváltozatban
Ismét pagat.com | részletek

John McLeod Budapesten. Horváth Ferenc és Jánoska Antal riportja a Kártya Magazinban. John McLeod neve régóta ismert kártyás körökben. Az 57 éves londoni férfiú publikációi bekerültek az általa szerkesztett pagat.com internetes gyűjteménybe. A közelmúltban Michael Dummett-tel írott, két kötetes A Hístory of Games Played with the Tarot Pack a kártyakönyvtárak gyöngyszeme lett. John McLeod és barátai 2007-ben Budapesten és Szegeden jártak. Az esték természetesen tarokkozással teltek. Johnnal a játék szünetében – mondhatni két osztás között – beszélgettünk.
Kapcsolat
A weboldallal kapcsolatos
kérdésekben a levelezési cím:

1064 Budapest, Izabella u. 69.
Telefon: 06 1 332 3261
E-mail: civertan@civertan.hu

Az oldalon szereplő információk, képek
és publikációk szerzői jogvédelem alatt állnak.
Minimum felbontás: 1024 x 768
Grafika és kivitelezés: Civertan Grafikai Stúdió