kártyás játékok, kártya játékok, kártya játékok online, kártya játékok ingyen, kártya játék leírások, kártya játékleírások

Matyóbridzs 1935

A bridzsjáték híveinek és a magyar népművészet kedvelőinek egyaránt kedves meglepetés lesz az az új kártya, amely most kerül a közönség elé. Radnainé Szörédi Ilona festőművésznő finom ötlete volt, hogy az addig teljesen francia és angol hagyományokat követő kártya figurák birodalmába beviszi a színpompás és stilizálásra is nagyon alkalmas magyar népi viseletet.

A most megjelent "matyóbridzs" királyai, dámái és bubijai a legszebb és legjellegzetesebb magyar viseleteket mutatják be. Csupa derű, csupa kedves ötlet ez a kártya, ahol a királyok is a három királyok falusi bájos pompájában jelennek meg és ahol az ornamentikában a kalotaszegi hímzés és a sárközi csipke finom motívumai elevenednek meg. Bizonyos, hogy nemcsak itthon lesznek rövidesen nagyon népszerűek a bridzsjátékosok között Radnainé Szörédi Ilona művészi pompás kártyafigurái, hanem az ide látogató külföldiek is szívesen viszik magukkal kedves emlékül. A matyóbridzs karácsonyi ajándéknak is nagyon alkalmas.

kártya

kártya

népviselet matyó

matyó népviselet

További népviseleti kártyák a kartya-jatek.hu oldalon:
Kalocsa Hungary >>
Népviseletek 1940 >>
Néprajzi kvartett >>


Ajánlja a cikket ismerősének | Nyomtatható verzió | Cikk tetejére

Add a Facebook-hoz
Ultizzunk 2018! | részletek

2018: Új esztendő, új versenyek, új remények az ultiasztalnál!
Tarokkozzunk 2018! | részletek

2018: Új esztendő, új versenyek, új remények az tarokkasztalnál!
Bridzsezzünk 2018! | részletek

2018: Új esztendő, új versenyek, új remények a bridzsasztalnál!
Ulti Liga, végeredemény | részletek

Véget ért a nemes versengés! A Szerencsejáték Ulti liga 2017 végeredménye és díjai.
Römiparti | részletek

A nemzetközi játékok között talán a legnépszerűbb a römi. Tucatnyi változatának leírását megtaláljuk minden kártyajátékos oldalon. Magyarországon többnyire a 14 lapos römit játsszák. A közelmúltban indított rummy-party.com online játéklehetőséget kínál több játékváltozatban
Ismét pagat.com | részletek

John McLeod Budapesten. Horváth Ferenc és Jánoska Antal riportja a Kártya Magazinban. John McLeod neve régóta ismert kártyás körökben. Az 57 éves londoni férfiú publikációi bekerültek az általa szerkesztett pagat.com internetes gyűjteménybe. A közelmúltban Michael Dummett-tel írott, két kötetes A Hístory of Games Played with the Tarot Pack a kártyakönyvtárak gyöngyszeme lett. John McLeod és barátai 2007-ben Budapesten és Szegeden jártak. Az esték természetesen tarokkozással teltek. Johnnal a játék szünetében – mondhatni két osztás között – beszélgettünk.
Kapcsolat
A weboldallal kapcsolatos
kérdésekben a levelezési cím:

1064 Budapest, Izabella u. 69.
Telefon: 06 1 332 3261
E-mail: civertan@civertan.hu

Az oldalon szereplő információk, képek
és publikációk szerzői jogvédelem alatt állnak.
Minimum felbontás: 1024 x 768
Grafika és kivitelezés: Civertan Grafikai Stúdió