kártyás játékok, kártya játékok, kártya játékok online, kártya játékok ingyen, kártya játék leírások, kártya játékleírások
Játékkártyák | Gyermekkártyák | Mici, a rettenetes

Mici, a rettenetes

Mici medve, aki/ami egykor kedves alakja volt a mesevilágnak, ma már százmilliós példányszámban él mindennapjainkban. Egy pesti angyalkertben készült gyors teszt alapján egy óvodásra 4,7 Mici jut.

Mindenki mackója szaporodásban legyőzte Mikit (az egeret), Donaldot (a kacsát), a 7 törpét (emlékeztetőül: Tudor, Vidor, Szende, Szundi, Morgó, Hapci és Kuka) és minden játék- és filmipari import szörnyeteget. Egy darab Mici lehet szórakoztató játékszer, száz- és százmillió azonban sáskajárással felérő természeti csapásnak számít.

Talán nem is tudunk olyan tárgyat említeni, ahol rettenetes Mici ne jelenne meg. Tányérokon és bögréken lapul, kabátokon és zoknikon vigyorog, a legváratlanabb pillanatokban támad ránk a város bármely pontján plakátokról, újságok címlapjáról és jelenléte csak köbméterben mérhető a játékvilágban. Természetesen ott van a játékkártyákon is. A világszerte forgalomba hozott ilyen kártyákat számba venni sem tudjuk - nem is érdemes -, hisz mindegyik egyforma.


Legutóbb a Trefl adta ki saját mackós kártyáját.


Ilyenek a medvék - Forrás: idokep.hu


Ajánlja a cikket ismerősének | Nyomtatható verzió | Cikk tetejére

Add a Facebook-hoz
Ultizzunk 2018! | részletek

2018: Új esztendő, új versenyek, új remények az ultiasztalnál!
Tarokkozzunk 2018! | részletek

2018: Új esztendő, új versenyek, új remények az tarokkasztalnál!
Bridzsezzünk 2018! | részletek

2018: Új esztendő, új versenyek, új remények a bridzsasztalnál!
Ulti Liga, végeredemény | részletek

Véget ért a nemes versengés! A Szerencsejáték Ulti liga 2017 végeredménye és díjai.
Römiparti | részletek

A nemzetközi játékok között talán a legnépszerűbb a römi. Tucatnyi változatának leírását megtaláljuk minden kártyajátékos oldalon. Magyarországon többnyire a 14 lapos römit játsszák. A közelmúltban indított rummy-party.com online játéklehetőséget kínál több játékváltozatban
Ismét pagat.com | részletek

John McLeod Budapesten. Horváth Ferenc és Jánoska Antal riportja a Kártya Magazinban. John McLeod neve régóta ismert kártyás körökben. Az 57 éves londoni férfiú publikációi bekerültek az általa szerkesztett pagat.com internetes gyűjteménybe. A közelmúltban Michael Dummett-tel írott, két kötetes A Hístory of Games Played with the Tarot Pack a kártyakönyvtárak gyöngyszeme lett. John McLeod és barátai 2007-ben Budapesten és Szegeden jártak. Az esték természetesen tarokkozással teltek. Johnnal a játék szünetében – mondhatni két osztás között – beszélgettünk.
Kapcsolat
A weboldallal kapcsolatos
kérdésekben a levelezési cím:

1064 Budapest, Izabella u. 69.
Telefon: 06 1 332 3261
E-mail: civertan@civertan.hu

Az oldalon szereplő információk, képek
és publikációk szerzői jogvédelem alatt állnak.
Minimum felbontás: 1024 x 768
Grafika és kivitelezés: Civertan Grafikai Stúdió