kártyás játékok, kártya játékok, kártya játékok online, kártya játékok ingyen, kártya játék leírások, kártya játékleírások
Játékkártyák | Jóskártyák | Milliónyi jóskártya

Milliónyi jóskártya

Sokféle jóskártya létezik, sőt, milliónyi féle. Tarot, tarokk, cigány, és még sorolhatnánk.
De akad néhány, ami itt készül kicsi hazánkban.

Tarokk kártya
Hagyományos kártyajátékhoz hagyományos, történelmi rajzolattal, mázolt kártyakartonra készült játékkártya jár. A tarokk kártya a XIX. században került be Magyarországra, több változata terjedt el a játéknak. Ezek közül egyik megnyeréséhez 48 pontot kell összegyűjteni.
A „Nem engedünk a 48-ból!” bemondás a Szabadságharc után nagy népszerűségnek örvend, s a kártyaasztal mellett hatalmas vagyonok cserélnek gazdát. A sokszor a vesztesek halálával végződő játékhoz emiatt ma már aprópénzben vagy pontokban mérik a szerencsét.

Ludvig tarot kártya (78 lap)
Ludvig Zsuzsa magyar grafikus tervezésében készült el ez a letisztult motívumokat megjelentető ezoterikus kártya. Önismereti és jóslásra is alkalmazható kártyajáték, melynek művelője életünk és a Világmindenség bonyolult összefüggéseibe kaphat betekintést. A kártyavetést segíti egy kis füzet, mely közérthető nyelven mutat rá a tarot kártya alapelveire, segít a kártyalapok közötti kapcsolatok megtalálásában. A Kis Arkánumok és a Nagy Arkánumok külön is önálló jóskártyák, azonban a valódi mélységekbe a 78 lap együttes használatával kapunk betekintést. Üzenetét megérteni, pszichológiai mélységeit meglátni segít a kiforrott kártyaterv, mely a jóslást és játékot egyaránt élvezetessé, szerethetővé teszi.

Vetőkártya (Jós kártya, Cigánykártya)
A klasszikus cigánykártya egyik fajtája, 36 lapos. Mérete 57 x 88 mm, mázolt kartonra készül. Rendszerint fiatal jósok első jóskártyája, mely aprólékosan kidolgozott rajzaival segíti a jóst és vendégét a feltett kérdés megválaszolásában. Négy nyelven beszélő cigánykártyával igen egyszerű jósolni, a pontosan megfogalmazott kérdés után kivetjük a lapokat, az alap kirakási módokon kívül egyénileg kialakított elrendezésben is jósolhatunk.
Jelenleg közel 50 féle kirakási mód közül választhatunk, mely folyamatosan bővül és finomodik a jósnők közreműködése által.

Bűvész kártya
Jupiter Line Europe ill. Ananke römi kártya. Bűvészkártyáink az ismert és elismert nemzetközi bűvész, Mr. Jupiter tervei alapján készülnek és a szakboltokban vásárolhatók meg.

Erdei-Gulyás Gabriella


Ajánlja a cikket ismerősének | Nyomtatható verzió | Cikk tetejére

Add a Facebook-hoz
Ultizzunk 2018! | részletek

2018: Új esztendő, új versenyek, új remények az ultiasztalnál!
Tarokkozzunk 2018! | részletek

2018: Új esztendő, új versenyek, új remények az tarokkasztalnál!
Bridzsezzünk 2018! | részletek

2018: Új esztendő, új versenyek, új remények a bridzsasztalnál!
Ulti Liga, végeredemény | részletek

Véget ért a nemes versengés! A Szerencsejáték Ulti liga 2017 végeredménye és díjai.
Römiparti | részletek

A nemzetközi játékok között talán a legnépszerűbb a römi. Tucatnyi változatának leírását megtaláljuk minden kártyajátékos oldalon. Magyarországon többnyire a 14 lapos römit játsszák. A közelmúltban indított rummy-party.com online játéklehetőséget kínál több játékváltozatban
Ismét pagat.com | részletek

John McLeod Budapesten. Horváth Ferenc és Jánoska Antal riportja a Kártya Magazinban. John McLeod neve régóta ismert kártyás körökben. Az 57 éves londoni férfiú publikációi bekerültek az általa szerkesztett pagat.com internetes gyűjteménybe. A közelmúltban Michael Dummett-tel írott, két kötetes A Hístory of Games Played with the Tarot Pack a kártyakönyvtárak gyöngyszeme lett. John McLeod és barátai 2007-ben Budapesten és Szegeden jártak. Az esték természetesen tarokkozással teltek. Johnnal a játék szünetében – mondhatni két osztás között – beszélgettünk.
Kapcsolat
A weboldallal kapcsolatos
kérdésekben a levelezési cím:

1064 Budapest, Izabella u. 69.
Telefon: 06 1 332 3261
E-mail: civertan@civertan.hu

Az oldalon szereplő információk, képek
és publikációk szerzői jogvédelem alatt állnak.
Minimum felbontás: 1024 x 768
Grafika és kivitelezés: Civertan Grafikai Stúdió