kártyás játékok, kártya játékok, kártya játékok online, kártya játékok ingyen, kártya játék leírások, kártya játékleírások

Mit játsszunk? Hol játsszunk? Kivel játsszunk?

A szórványosan felbukkanó hírek szerint sok település művelődési házában, nyugdíjas klubokban, társaskörökben, éttermekben, vendéglőkben lehet kártyázni. A www.kartya-jatek.hu szívesen ad hírt a kártyajátékos rendezvények eseményeiről.

Amiről tudunk és rendszeres:

Magyar Bridzsszövetség: Bridzsezzünk 2017!
Budapesti Tarokk Egyesület: Tarokkozzunk 2017!
Ulti szövetség és egyesület: Ultizzunk 2017!

A Magyar Snapszer Szövetséggel itt lehet felvenni a kapcsolatot: www.snapszer.hu
Működő römiklubról nincs hírünk. A szerencsejátékokra vágyók feltalálják magukat az engedélyezett- és zug klubokban, kaszinókban.

20-40 éve együtt szórakozó kártyakompániák felbomlásának oka lehet betegség, elmúlás, családi- és egzisztenciális körülmények okozta változások. Egy-egy törzsjátékos távozásával soha többet nem áll össze a 3-4-5 fős csapat, a hiányt pótolni lehetetlen. Így véget ér a végtelennek hitt játékfolyam. A kártyázás szeretete azonban megmarad, így új utakra tévednének a játékosok, de – mint a hozzánk érkező kérdések igazolják, a korábban elszigetelten kártyázó játékosoknak nincs kapcsolata kártyás körökkel. Új játékteret, játszótársakat keresnek – talán éppen most.


Ajánlja a cikket ismerősének | Nyomtatható verzió | Cikk tetejére

Add a Facebook-hoz
Ultizzunk 2018! | részletek

2018: Új esztendő, új versenyek, új remények az ultiasztalnál!
Tarokkozzunk 2018! | részletek

2018: Új esztendő, új versenyek, új remények az tarokkasztalnál!
Bridzsezzünk 2018! | részletek

2018: Új esztendő, új versenyek, új remények a bridzsasztalnál!
Ulti Liga, végeredemény | részletek

Véget ért a nemes versengés! A Szerencsejáték Ulti liga 2017 végeredménye és díjai.
Römiparti | részletek

A nemzetközi játékok között talán a legnépszerűbb a römi. Tucatnyi változatának leírását megtaláljuk minden kártyajátékos oldalon. Magyarországon többnyire a 14 lapos römit játsszák. A közelmúltban indított rummy-party.com online játéklehetőséget kínál több játékváltozatban
Ismét pagat.com | részletek

John McLeod Budapesten. Horváth Ferenc és Jánoska Antal riportja a Kártya Magazinban. John McLeod neve régóta ismert kártyás körökben. Az 57 éves londoni férfiú publikációi bekerültek az általa szerkesztett pagat.com internetes gyűjteménybe. A közelmúltban Michael Dummett-tel írott, két kötetes A Hístory of Games Played with the Tarot Pack a kártyakönyvtárak gyöngyszeme lett. John McLeod és barátai 2007-ben Budapesten és Szegeden jártak. Az esték természetesen tarokkozással teltek. Johnnal a játék szünetében – mondhatni két osztás között – beszélgettünk.
Kapcsolat
A weboldallal kapcsolatos
kérdésekben a levelezési cím:

1064 Budapest, Izabella u. 69.
Telefon: 06 1 332 3261
E-mail: civertan@civertan.hu

Az oldalon szereplő információk, képek
és publikációk szerzői jogvédelem alatt állnak.
Minimum felbontás: 1024 x 768
Grafika és kivitelezés: Civertan Grafikai Stúdió