kártyás játékok, kártya játékok, kártya játékok online, kártya játékok ingyen, kártya játék leírások, kártya játékleírások

Nyíregyházi souvenir

Az utazó és turista már megszokta, sokan megkedvelték a világ minden táján emléktárgyként megvásárolható játékkártyákat. 55 kicsiny lap egy dobozkában, melyet hazavihetünk és évek múltán előkotorva a fiók mélyéről a kártyaképekkel eleveníthetők fel a bejárt városokban és tájakon eltöltött pillanatok.

"32 lapos magyar kártya Nyíregyháza és környéke fotóval illusztrálva"
hirdeti magát a helyi Fodor Irodagép Bt. által kiadott játék doboza. És valóban, a képeken a megyeszékhely és Sóstógyógyfürdő városképei sorakoznak. A modell egyszerű: végy 32 db színes fényképet és kártya indexekkel a sarkokban máris kész a játékszer.

Az egyébként csinos kiadvánnyal két baja támad a vásárlónak:
-  ebben a megjelenésben alkalmatlan a játékra;
-  nyíregyházi emléktárgyként hiányoljuk a látott épület, városrészlet megnevezését.

Mindemellett örülünk a Nyíregyháza kártyának, hiszen újabb magyar városban fedezték fel a játékkártya praktikus souvenir lehetőségét és talán máshol is kedvet kapnak hasonló, saját településüket, környezetüket bemutató játékkártya kiadásához.


Ajánlja a cikket ismerősének | Nyomtatható verzió | Cikk tetejére

Add a Facebook-hoz
Ultizzunk 2018! | részletek

2018: Új esztendő, új versenyek, új remények az ultiasztalnál!
Tarokkozzunk 2018! | részletek

2018: Új esztendő, új versenyek, új remények az tarokkasztalnál!
Bridzsezzünk 2018! | részletek

2018: Új esztendő, új versenyek, új remények a bridzsasztalnál!
Ulti Liga, végeredemény | részletek

Véget ért a nemes versengés! A Szerencsejáték Ulti liga 2017 végeredménye és díjai.
Römiparti | részletek

A nemzetközi játékok között talán a legnépszerűbb a römi. Tucatnyi változatának leírását megtaláljuk minden kártyajátékos oldalon. Magyarországon többnyire a 14 lapos römit játsszák. A közelmúltban indított rummy-party.com online játéklehetőséget kínál több játékváltozatban
Ismét pagat.com | részletek

John McLeod Budapesten. Horváth Ferenc és Jánoska Antal riportja a Kártya Magazinban. John McLeod neve régóta ismert kártyás körökben. Az 57 éves londoni férfiú publikációi bekerültek az általa szerkesztett pagat.com internetes gyűjteménybe. A közelmúltban Michael Dummett-tel írott, két kötetes A Hístory of Games Played with the Tarot Pack a kártyakönyvtárak gyöngyszeme lett. John McLeod és barátai 2007-ben Budapesten és Szegeden jártak. Az esték természetesen tarokkozással teltek. Johnnal a játék szünetében – mondhatni két osztás között – beszélgettünk.
Kapcsolat
A weboldallal kapcsolatos
kérdésekben a levelezési cím:

1064 Budapest, Izabella u. 69.
Telefon: 06 1 332 3261
E-mail: civertan@civertan.hu

Az oldalon szereplő információk, képek
és publikációk szerzői jogvédelem alatt állnak.
Minimum felbontás: 1024 x 768
Grafika és kivitelezés: Civertan Grafikai Stúdió