kártyás játékok, kártya játékok, kártya játékok online, kártya játékok ingyen, kártya játék leírások, kártya játékleírások

50 millió forintos snapszerverseny

A snapszert (snapszlit, 66-ot) eddig családi- és kocsmai játékként ismertük. A közelmúltban nem lepett meg az I. és II. snapszerbajnokság híre sem. Az Országos Sajtószolgálat április 24-i közleményét olvasva viszont megtorpant életünk:

"Május 21-én szerdán Monte Carlo-ban kerül sor minden idők legjobban dotált snapszerpartijára. A 2013. évi magyar bajnok Kozmor Imre és a kupagyőztes Táncsics Péter néz farkasszemet egymással az ötvenmilliós díjért. A partit 666 nyert pontig- mintegy 20 órás játszma - tartó meccsen vívja meg a két snapszerguru."

Az esemény hírét átvette a Nemzeti Sport és hamarosan tucatnyi hírportálon is megjelent. Nem olvashatjuk viszont a www.snapszer.hu (Magyar Snapszerszövetség) oldalon.

A snapszer csúccsal kapcsolatos kérdések megválaszolása nem dolgunk. Egyelőre a legendás jereváni rádióból ismert mondatot írhatjuk le: "... a hír igaz, de ..." Május 22-én folytatjuk.

Snapszerparti-jegy
Snapszerparti-jegy a harmincas évekből

snapszer
Nyerő lap

Korábbi cikkünk >> Snapszer bajnok


Ajánlja a cikket ismerősének | Nyomtatható verzió | Cikk tetejére

Add a Facebook-hoz
Ultizzunk 2018! | részletek

2018: Új esztendő, új versenyek, új remények az ultiasztalnál!
Tarokkozzunk 2018! | részletek

2018: Új esztendő, új versenyek, új remények az tarokkasztalnál!
Bridzsezzünk 2018! | részletek

2018: Új esztendő, új versenyek, új remények a bridzsasztalnál!
Ulti Liga, végeredemény | részletek

Véget ért a nemes versengés! A Szerencsejáték Ulti liga 2017 végeredménye és díjai.
Römiparti | részletek

A nemzetközi játékok között talán a legnépszerűbb a römi. Tucatnyi változatának leírását megtaláljuk minden kártyajátékos oldalon. Magyarországon többnyire a 14 lapos römit játsszák. A közelmúltban indított rummy-party.com online játéklehetőséget kínál több játékváltozatban
Ismét pagat.com | részletek

John McLeod Budapesten. Horváth Ferenc és Jánoska Antal riportja a Kártya Magazinban. John McLeod neve régóta ismert kártyás körökben. Az 57 éves londoni férfiú publikációi bekerültek az általa szerkesztett pagat.com internetes gyűjteménybe. A közelmúltban Michael Dummett-tel írott, két kötetes A Hístory of Games Played with the Tarot Pack a kártyakönyvtárak gyöngyszeme lett. John McLeod és barátai 2007-ben Budapesten és Szegeden jártak. Az esték természetesen tarokkozással teltek. Johnnal a játék szünetében – mondhatni két osztás között – beszélgettünk.
Kapcsolat
A weboldallal kapcsolatos
kérdésekben a levelezési cím:

1064 Budapest, Izabella u. 69.
Telefon: 06 1 332 3261
E-mail: civertan@civertan.hu

Az oldalon szereplő információk, képek
és publikációk szerzői jogvédelem alatt állnak.
Minimum felbontás: 1024 x 768
Grafika és kivitelezés: Civertan Grafikai Stúdió