kártyás játékok, kártya játékok, kártya játékok online, kártya játékok ingyen, kártya játék leírások, kártya játékleírások
Játékkártyák | Tarot-kártyák | Petrak-tarot

Petrak-tarot

A tarot festészet ma már a szépművészetek önálló ágaként működik világszerte. Hetente kerülnek kiadásra a különféle stílusban és tartalommal megrajzolt képsorozatok. A U.S. Games Systems, AGMüller, Königsfurt és Lo Scarabeo bőséges tarot választéka mellett minden kártyagyártó nyomda programjában feltűnnek az újabb és újabb tarot kísérletek. A festők gyakran megváltoztatják a kártyalapok nevét és látványát, hogy újabb modellekkel jussanak a kártyalapok titkainak közelébe.


Petrak - Tarot

A Bécsben élő és dolgozó Petra Reiter tarot kártyáját Petrak-Tarot néven adta ki a Piatnik Kártyagyár. A Nagy Arkánumok neveit néhány helyen megváltoztatta: A Mágus két lapon szerepel "világos" és "sötét" jelzővel megkülönböztetve; a VIII lap neve A Kiegyenlítődés, a XI lap Az Öröm, a XIV lap A Művészet, a XXI Az Aeon (örökkévalóság) nevet kapta.


Ajánlja a cikket ismerősének | Nyomtatható verzió | Cikk tetejére

Add a Facebook-hoz
Ultizzunk 2018! | részletek

2018: Új esztendő, új versenyek, új remények az ultiasztalnál!
Tarokkozzunk 2018! | részletek

2018: Új esztendő, új versenyek, új remények az tarokkasztalnál!
Bridzsezzünk 2018! | részletek

2018: Új esztendő, új versenyek, új remények a bridzsasztalnál!
Ulti Liga, végeredemény | részletek

Véget ért a nemes versengés! A Szerencsejáték Ulti liga 2017 végeredménye és díjai.
Römiparti | részletek

A nemzetközi játékok között talán a legnépszerűbb a römi. Tucatnyi változatának leírását megtaláljuk minden kártyajátékos oldalon. Magyarországon többnyire a 14 lapos römit játsszák. A közelmúltban indított rummy-party.com online játéklehetőséget kínál több játékváltozatban
Ismét pagat.com | részletek

John McLeod Budapesten. Horváth Ferenc és Jánoska Antal riportja a Kártya Magazinban. John McLeod neve régóta ismert kártyás körökben. Az 57 éves londoni férfiú publikációi bekerültek az általa szerkesztett pagat.com internetes gyűjteménybe. A közelmúltban Michael Dummett-tel írott, két kötetes A Hístory of Games Played with the Tarot Pack a kártyakönyvtárak gyöngyszeme lett. John McLeod és barátai 2007-ben Budapesten és Szegeden jártak. Az esték természetesen tarokkozással teltek. Johnnal a játék szünetében – mondhatni két osztás között – beszélgettünk.
Kapcsolat
A weboldallal kapcsolatos
kérdésekben a levelezési cím:

1064 Budapest, Izabella u. 69.
Telefon: 06 1 332 3261
E-mail: civertan@civertan.hu

Az oldalon szereplő információk, képek
és publikációk szerzői jogvédelem alatt állnak.
Minimum felbontás: 1024 x 768
Grafika és kivitelezés: Civertan Grafikai Stúdió