kártyás játékok, kártya játékok, kártya játékok online, kártya játékok ingyen, kártya játék leírások, kártya játékleírások

Pintér Ferenc: Tarot of the Imagination

(1931–2008) festőművész és könyvillusztrátor

Pintér 1940-1956 között élt Magyarországon, itt tanulta a festészetet a Képzőművészeti Főiskolán. 1956-ban Milánóba költözött, ahol reklámgrafikával, plakátkészítéssel kezdett foglalkozni. Később a Mondadori kiadóval szerződve 32 éven át volt könyvek illusztrátora.

Pintér taró-képzelgéseinek első kiadása (1991) a 22 nagy arkánumból állt, majd a kiadó (Lo Scarabeo) buzdítására 2000-ben elkészült az 56 színes lap. Pintér víziói meghökkentőek, máskor meghatóak, sőt, szemet gyönyörködtetőek. Egyesek a szürrealista képek Dali hatását hangsúlyozzák és az egyetemes történelem ábácéjének tekintik ezt a játékot. A Mágus egyfajta kalauzként, a Bolond az emberiség útjának vándoraként szerepel a rendkívül érdekes kártyacsomagban.

A kártya több lapja megnézhető itt. - LINK


A Mágus, A Bolond és A Torony


Kelyhek 7 és botok 2


Kardok 4, Érmék király és a Hátoldal


Ajánlja a cikket ismerősének | Nyomtatható verzió | Cikk tetejére

Add a Facebook-hoz
Ultizzunk 2018! | részletek

2018: Új esztendő, új versenyek, új remények az ultiasztalnál!
Tarokkozzunk 2018! | részletek

2018: Új esztendő, új versenyek, új remények az tarokkasztalnál!
Bridzsezzünk 2018! | részletek

2018: Új esztendő, új versenyek, új remények a bridzsasztalnál!
Ulti Liga, végeredemény | részletek

Véget ért a nemes versengés! A Szerencsejáték Ulti liga 2017 végeredménye és díjai.
Römiparti | részletek

A nemzetközi játékok között talán a legnépszerűbb a römi. Tucatnyi változatának leírását megtaláljuk minden kártyajátékos oldalon. Magyarországon többnyire a 14 lapos römit játsszák. A közelmúltban indított rummy-party.com online játéklehetőséget kínál több játékváltozatban
Ismét pagat.com | részletek

John McLeod Budapesten. Horváth Ferenc és Jánoska Antal riportja a Kártya Magazinban. John McLeod neve régóta ismert kártyás körökben. Az 57 éves londoni férfiú publikációi bekerültek az általa szerkesztett pagat.com internetes gyűjteménybe. A közelmúltban Michael Dummett-tel írott, két kötetes A Hístory of Games Played with the Tarot Pack a kártyakönyvtárak gyöngyszeme lett. John McLeod és barátai 2007-ben Budapesten és Szegeden jártak. Az esték természetesen tarokkozással teltek. Johnnal a játék szünetében – mondhatni két osztás között – beszélgettünk.
Kapcsolat
A weboldallal kapcsolatos
kérdésekben a levelezési cím:

1064 Budapest, Izabella u. 69.
Telefon: 06 1 332 3261
E-mail: civertan@civertan.hu

Az oldalon szereplő információk, képek
és publikációk szerzői jogvédelem alatt állnak.
Minimum felbontás: 1024 x 768
Grafika és kivitelezés: Civertan Grafikai Stúdió