kártyás játékok, kártya játékok, kártya játékok online, kártya játékok ingyen, kártya játék leírások, kártya játékleírások

Reiser-kártya

A kártyagyűjtők örömére egyre gyakrabban jelennek meg a műtermekben évtizedekig rejtőző és porosodó modern kártyatervek. Szokatlan technikák és látvány, tartalmi- és stílusgazdagság a szárnyaló művészi fantázia eredménye. Az ilyen kártyákkal nem is szoktak játszani, hiszen a nem ritkán felismerhetetlenségig eltorzított képek jelentősen lassítanák a játék menetét. Ennek ellenére az ilyen fantázia-kártyák a kártyafestészet remekei. (Tichy Gyula jóskártya terve pl. kilenc évtizede várja a sokszorosítást.)

Karl Weberfals kártyagyűjtő a kilencvenes években adta ki a Jacob Benjamin Reiser (1902-1992) metszette német sorozatjelű játékkártyákat. A 150 példány rövid idő alatt elkelt és érdekessége a játékkártya magángyűjteményeknek.


Piros király, hátlap, piros X.


Zöld felső, zöld alsó, piros felső


Ajánlja a cikket ismerősének | Nyomtatható verzió | Cikk tetejére

Add a Facebook-hoz
Ultizzunk 2018! | részletek

2018: Új esztendő, új versenyek, új remények az ultiasztalnál!
Tarokkozzunk 2018! | részletek

2018: Új esztendő, új versenyek, új remények az tarokkasztalnál!
Bridzsezzünk 2018! | részletek

2018: Új esztendő, új versenyek, új remények a bridzsasztalnál!
Ulti Liga, végeredemény | részletek

Véget ért a nemes versengés! A Szerencsejáték Ulti liga 2017 végeredménye és díjai.
Römiparti | részletek

A nemzetközi játékok között talán a legnépszerűbb a römi. Tucatnyi változatának leírását megtaláljuk minden kártyajátékos oldalon. Magyarországon többnyire a 14 lapos römit játsszák. A közelmúltban indított rummy-party.com online játéklehetőséget kínál több játékváltozatban
Ismét pagat.com | részletek

John McLeod Budapesten. Horváth Ferenc és Jánoska Antal riportja a Kártya Magazinban. John McLeod neve régóta ismert kártyás körökben. Az 57 éves londoni férfiú publikációi bekerültek az általa szerkesztett pagat.com internetes gyűjteménybe. A közelmúltban Michael Dummett-tel írott, két kötetes A Hístory of Games Played with the Tarot Pack a kártyakönyvtárak gyöngyszeme lett. John McLeod és barátai 2007-ben Budapesten és Szegeden jártak. Az esték természetesen tarokkozással teltek. Johnnal a játék szünetében – mondhatni két osztás között – beszélgettünk.
Kapcsolat
A weboldallal kapcsolatos
kérdésekben a levelezési cím:

1064 Budapest, Izabella u. 69.
Telefon: 06 1 332 3261
E-mail: civertan@civertan.hu

Az oldalon szereplő információk, képek
és publikációk szerzői jogvédelem alatt állnak.
Minimum felbontás: 1024 x 768
Grafika és kivitelezés: Civertan Grafikai Stúdió