kártyás játékok, kártya játékok, kártya játékok online, kártya játékok ingyen, kártya játék leírások, kártya játékleírások
Kártyakult | Irodalom | Novellák

Szurdi András: Az amerikai pókerháború három menetben

"Szurdi András előző könyvében (Pókerkönyv) nemcsak a pókerjáték szabályait, taktikáit és stratégiáit mutatta be szakszerűen, de bőségesen anekdotázott, sztorizott is: kisded történetek keretében mutatott be egy-egy különösen érdekes pókerpartit.

Ezúttal a fordított megoldást választotta: egy nagyszabású krimi (és egyúttal kaland, sőt szerelmes regény) keretében mutatja be a pókert, illetve teszi a sűrűn előadódó pókerjátszmákat a cselekményvezetés szerves részeivé. A különbség a két könyv között azonban jelentős: az elsőből meg lehetett tanulni a pókerjátékot, és - mellesleg - élvezni lehetett a sztorikat, történeteket.

A jelen mű alig-alig érthető, illetve alig-alig élvezhető azok számára, akik legalább a póker alapelemeit nem ismerik, mert hisz a cselekmény - legyen középpontjában akár gyilkosság, akár szerelmi cselszövés, akár háborús esemény, akár hajókajütben történő szeretkezés (mindegyik rendre megtalálható az izgalmas történet során), mégiscsak - olyasmiken fordul meg igazán, hogy sikerül-e egy fullt vagy sort összehozni, húszra ötvenet hívni, megütni a bankot stb. (A leosztásokat egyébként a könyv ábrákkal is jelöli, az igazi olvasók maguk is eldönthetik, helyes taktikával játszanak-e a rokon- vagy ellenszenves szereplők.) Ráadásul a regényben igazi történelmi szereplők is felbukkannak: a mű az Egyesült Államok "észak dél ellen" vívott polgárháborújának idején játszódik, magyar 48-as emigránsok részvételével."

Teljes szöveg a Magyar Elektronikus Könyvtárban. - LINK


Ajánlja a cikket ismerősének | Nyomtatható verzió | Cikk tetejére

Add a Facebook-hoz
Ultizzunk 2018! | részletek

2018: Új esztendő, új versenyek, új remények az ultiasztalnál!
Tarokkozzunk 2018! | részletek

2018: Új esztendő, új versenyek, új remények az tarokkasztalnál!
Bridzsezzünk 2018! | részletek

2018: Új esztendő, új versenyek, új remények a bridzsasztalnál!
Ulti Liga, végeredemény | részletek

Véget ért a nemes versengés! A Szerencsejáték Ulti liga 2017 végeredménye és díjai.
Römiparti | részletek

A nemzetközi játékok között talán a legnépszerűbb a römi. Tucatnyi változatának leírását megtaláljuk minden kártyajátékos oldalon. Magyarországon többnyire a 14 lapos römit játsszák. A közelmúltban indított rummy-party.com online játéklehetőséget kínál több játékváltozatban
Ismét pagat.com | részletek

John McLeod Budapesten. Horváth Ferenc és Jánoska Antal riportja a Kártya Magazinban. John McLeod neve régóta ismert kártyás körökben. Az 57 éves londoni férfiú publikációi bekerültek az általa szerkesztett pagat.com internetes gyűjteménybe. A közelmúltban Michael Dummett-tel írott, két kötetes A Hístory of Games Played with the Tarot Pack a kártyakönyvtárak gyöngyszeme lett. John McLeod és barátai 2007-ben Budapesten és Szegeden jártak. Az esték természetesen tarokkozással teltek. Johnnal a játék szünetében – mondhatni két osztás között – beszélgettünk.
Kapcsolat
A weboldallal kapcsolatos
kérdésekben a levelezési cím:

1064 Budapest, Izabella u. 69.
Telefon: 06 1 332 3261
E-mail: civertan@civertan.hu

Az oldalon szereplő információk, képek
és publikációk szerzői jogvédelem alatt állnak.
Minimum felbontás: 1024 x 768
Grafika és kivitelezés: Civertan Grafikai Stúdió