kártyás játékok, kártya játékok, kártya játékok online, kártya játékok ingyen, kártya játék leírások, kártya játékleírások
Kártyakult | Irodalom | Novellák

Szurdi András: Pókerkönyv kezdőknek és haladóknak

A póker nevű kártyajátéknak meglehetősen rossz híre van: abszolút szerencsejátéknak tartják, a hazárd kártyajátékok egyik tipikus példája.

Mégis igen népszerű, nemcsak a nagy nyugati kaszinókban (és újabban a hazaiakban), hanem házi, baráti társaságban is. Egyszerű (nem annyira primitív, mint pl. a huszonegyezés), könnyen megtanulható, igen sok variációja van, és igen sok szinten lehet játszani.

Szurdi András könyve az elképzelhető legjobb bevezetés a póker örömeibe és rejtelmeibe. Szakszerűen és igen szórakoztatóan ismerteti a szabályait (természetesen nemcsak az egyszerű, hagyományos pókerét, de a studét, a kirakósét, a kiváltósét stb. is), az alapfogásoktól és taktikáktól indulva a merészebb, koncepciózusabb válfajokig mutatja be a játszmákat és játszmamodelleket, vállalkozik - szakember segítségével - a játék matematikai elemzésére, valamint a játékkal kapcsolatos jogi tudnivalókat is gondosan ismerteti (pókert csak pénzben szokás játszani).

A remek sztorikkal, anekdotákkal dúsított kártyakönyv - feltehetően igen népszerű lesz, de természetesen tájékoztatási értéke is van.

Teljes szöveg a Magyar Elektronikus Könyvtárban. - LINK


Ajánlja a cikket ismerősének | Nyomtatható verzió | Cikk tetejére

Add a Facebook-hoz
Ultizzunk 2018! | részletek

2018: Új esztendő, új versenyek, új remények az ultiasztalnál!
Tarokkozzunk 2018! | részletek

2018: Új esztendő, új versenyek, új remények az tarokkasztalnál!
Bridzsezzünk 2018! | részletek

2018: Új esztendő, új versenyek, új remények a bridzsasztalnál!
Ulti Liga, végeredemény | részletek

Véget ért a nemes versengés! A Szerencsejáték Ulti liga 2017 végeredménye és díjai.
Römiparti | részletek

A nemzetközi játékok között talán a legnépszerűbb a römi. Tucatnyi változatának leírását megtaláljuk minden kártyajátékos oldalon. Magyarországon többnyire a 14 lapos römit játsszák. A közelmúltban indított rummy-party.com online játéklehetőséget kínál több játékváltozatban
Ismét pagat.com | részletek

John McLeod Budapesten. Horváth Ferenc és Jánoska Antal riportja a Kártya Magazinban. John McLeod neve régóta ismert kártyás körökben. Az 57 éves londoni férfiú publikációi bekerültek az általa szerkesztett pagat.com internetes gyűjteménybe. A közelmúltban Michael Dummett-tel írott, két kötetes A Hístory of Games Played with the Tarot Pack a kártyakönyvtárak gyöngyszeme lett. John McLeod és barátai 2007-ben Budapesten és Szegeden jártak. Az esték természetesen tarokkozással teltek. Johnnal a játék szünetében – mondhatni két osztás között – beszélgettünk.
Kapcsolat
A weboldallal kapcsolatos
kérdésekben a levelezési cím:

1064 Budapest, Izabella u. 69.
Telefon: 06 1 332 3261
E-mail: civertan@civertan.hu

Az oldalon szereplő információk, képek
és publikációk szerzői jogvédelem alatt állnak.
Minimum felbontás: 1024 x 768
Grafika és kivitelezés: Civertan Grafikai Stúdió