kártyás játékok, kártya játékok, kártya játékok online, kártya játékok ingyen, kártya játék leírások, kártya játékleírások

Talon évkönyv 2015-2016

A napokban jelent meg a Talon Österreichisch-Ungarischer Spielkartenverein 24-25. sorszámon jegyzett, 170 oldalas évkönyve.

A tartalomból:

Emlékezés Horváth Ferencre és Klaus Reisingerre
Wolfgang Altfahrt-Max Ruh: A Titze és Schinkay Játékkártyagyár
Ulrich Knüpfer: Mirakel játékkártyák
Wolfgang Altfahrt: Anton Herrl tarokk kártyája;

A 72 tagú Talon történetében az a furcsa helyzet állt elő, hogy a nevében is osztrák-magyarként szereplő társaságnak mára egyetlen aktív magyar tagja maradt. Ezért kerülhet napirendre a magyarországi tagfelvétel, hogy az alapítást követő 25 esztendő után is megtarthassa nevét a Talon.

KERESSÜK AZOKAT A MAGÁNSZEMÉLYEKET, MŰVÉSZEKET, MÚZEUMOKAT, GYŰJTEMÉNYEKET, AKIK ÉRDEKLŐDNEK A KÖZÉP-EURÓPAI KÁRTYAKULTÚRA IRÁNT ÉS TAGJAI LENNÉNEK A TALON OSZTRÁK- MAGYAR JÁTÉKKÁRTYA TÁRSASÁGNAK!

Az éves tagsági díj 30 Euro. A Talon minden év májusában tartja közgyűlését a Bube, Dame, König Német Játékkártya Társasággal közösen. A 4 napos rendezvény Közép-Európa többnyire kártyagyártáshoz, kártyagyűjteményhez kötődő városában zajlik. Előadásokon, vetítéseken, kiállításokon történő részvétel mellett gyűjteményfejlesztésre, városlátogatásra, gasztronómiai felfedezésekre és a gyűjtőbaráti kapcsolatok ápolására is lehetőség nyílik.

Az elegáns Talon évkönyvek 120-170 oldalán német nyelven, kártyatörténeti ritkaságokról, kiállításokról, letűnt korok kártyafestőiről és gyárairól publikálnak a szerzők. A Talon könyvek 1-20. évfolyama olvasható az egyesület web-lapján: http://talon.cc

További részletek szerkesztőségünkön keresztül.


Ajánlja a cikket ismerősének | Nyomtatható verzió | Cikk tetejére

Add a Facebook-hoz
Ultizzunk 2018! | részletek

2018: Új esztendő, új versenyek, új remények az ultiasztalnál!
Tarokkozzunk 2018! | részletek

2018: Új esztendő, új versenyek, új remények az tarokkasztalnál!
Bridzsezzünk 2018! | részletek

2018: Új esztendő, új versenyek, új remények a bridzsasztalnál!
Ulti Liga, végeredemény | részletek

Véget ért a nemes versengés! A Szerencsejáték Ulti liga 2017 végeredménye és díjai.
Römiparti | részletek

A nemzetközi játékok között talán a legnépszerűbb a römi. Tucatnyi változatának leírását megtaláljuk minden kártyajátékos oldalon. Magyarországon többnyire a 14 lapos römit játsszák. A közelmúltban indított rummy-party.com online játéklehetőséget kínál több játékváltozatban
Ismét pagat.com | részletek

John McLeod Budapesten. Horváth Ferenc és Jánoska Antal riportja a Kártya Magazinban. John McLeod neve régóta ismert kártyás körökben. Az 57 éves londoni férfiú publikációi bekerültek az általa szerkesztett pagat.com internetes gyűjteménybe. A közelmúltban Michael Dummett-tel írott, két kötetes A Hístory of Games Played with the Tarot Pack a kártyakönyvtárak gyöngyszeme lett. John McLeod és barátai 2007-ben Budapesten és Szegeden jártak. Az esték természetesen tarokkozással teltek. Johnnal a játék szünetében – mondhatni két osztás között – beszélgettünk.
Kapcsolat
A weboldallal kapcsolatos
kérdésekben a levelezési cím:

1064 Budapest, Izabella u. 69.
Telefon: 06 1 332 3261
E-mail: civertan@civertan.hu

Az oldalon szereplő információk, képek
és publikációk szerzői jogvédelem alatt állnak.
Minimum felbontás: 1024 x 768
Grafika és kivitelezés: Civertan Grafikai Stúdió