kártyás játékok, kártya játékok, kártya játékok online, kártya játékok ingyen, kártya játék leírások, kártya játékleírások

Tibeti játék kártyával vagy dominóval

Kínai dominó-kártya Divat lett a közelmúltban Tibet. Filmek és albumok mesélnek e hatalmas tartomány és nemzet kultúrájáról, vallásáról és az ott élő emberek életéről. Talán nem meglepő, hogy Tibetben is szívesen töltik szabadidejüket játékokkal, így kártyázással elsősorban a felnőtt férfiak.

A tibeti kártyajátékokról nagyon keveset tudunk John McLeod barátunk pagat.com oldala is szűkszavúan tájékoztat, illetve irányít kínai kártyajáték leírásokhoz.

Az ősréginek tartott bagchent két készlet dominóval, vagy dominó-kártyával (64 lap) játssza 4 személy. Mindenki 16-16 dominót kap az osztásnál és meghatározott kombinációk - 6:6; 4:5; 3:6 - gyűjtése, illetve az utolsó lapok megszerzése a cél.

Kínában ma már megszámlálhatatlan nyomdaüzem foglalkozik játékkártyák készítésével, de termékeik között nem találunk tibeti souvenir-kártyát.  


Dominó kártya
Képek forrása: Mai Jian Hua kártyagyűjteménye


Ajánlja a cikket ismerősének | Nyomtatható verzió | Cikk tetejére

Add a Facebook-hoz
Ultizzunk 2018! | részletek

2018: Új esztendő, új versenyek, új remények az ultiasztalnál!
Tarokkozzunk 2018! | részletek

2018: Új esztendő, új versenyek, új remények az tarokkasztalnál!
Bridzsezzünk 2018! | részletek

2018: Új esztendő, új versenyek, új remények a bridzsasztalnál!
Ulti Liga, végeredemény | részletek

Véget ért a nemes versengés! A Szerencsejáték Ulti liga 2017 végeredménye és díjai.
Römiparti | részletek

A nemzetközi játékok között talán a legnépszerűbb a römi. Tucatnyi változatának leírását megtaláljuk minden kártyajátékos oldalon. Magyarországon többnyire a 14 lapos römit játsszák. A közelmúltban indított rummy-party.com online játéklehetőséget kínál több játékváltozatban
Ismét pagat.com | részletek

John McLeod Budapesten. Horváth Ferenc és Jánoska Antal riportja a Kártya Magazinban. John McLeod neve régóta ismert kártyás körökben. Az 57 éves londoni férfiú publikációi bekerültek az általa szerkesztett pagat.com internetes gyűjteménybe. A közelmúltban Michael Dummett-tel írott, két kötetes A Hístory of Games Played with the Tarot Pack a kártyakönyvtárak gyöngyszeme lett. John McLeod és barátai 2007-ben Budapesten és Szegeden jártak. Az esték természetesen tarokkozással teltek. Johnnal a játék szünetében – mondhatni két osztás között – beszélgettünk.
Kapcsolat
A weboldallal kapcsolatos
kérdésekben a levelezési cím:

1064 Budapest, Izabella u. 69.
Telefon: 06 1 332 3261
E-mail: civertan@civertan.hu

Az oldalon szereplő információk, képek
és publikációk szerzői jogvédelem alatt állnak.
Minimum felbontás: 1024 x 768
Grafika és kivitelezés: Civertan Grafikai Stúdió